Venim cu un mesaj de felicitare pentru Dinu ŢURCANU, șef Direcţia Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor, care în data de 3 martie a.c. a obţinut statuturile profesionale Microsoft – „Microsoft Certified Professional” şi „Microsoft Certified Solutions Associate: Office 365”, în urma susţinerii cu succes a următoarelor examene Microsoft: 70-346 (Managing Office 365 Identities and Requirements) şi 70-347 (Enabling Office 365 Services).

Microsoft Certified Solutions Associate: Office 365, apreciază calificarea şi competenţele practice pentru poziţii de „software as a service (SaaS)” Administrator sau “cloud applications” Administrator, focusate pe administrarea platformei Office 365 for Business şi a componentelor Exchange, SharePoint, Skype for Business etc.

În funcţie de tehnologia Microsoft cu care lucrează sau doreşte să lucreze un profesionist, există mai multe arii de certificare, cu diferite niveluri de complexitate. O certificare Microsoft deschide noi oportunități în domeniul IT și dezvoltării de software. Acest statut profesional este recunoscut de către angajatorii din întreaga lume.

Metodele de pregătire includ cursuri bazate pe manualele oficiale Microsoft – Microsoft Official Curricullum (MOC) – pe accesul la informațiile publicate de Microsoft Press și, prin flexibilitate, acoperă diverse disponibilități bugetare, de timp și de învățare.

Certificarea este criteriul obiectiv de apreciere a bagajului de cunoştinţe necesare pentru a face faţă provocărilor specifice profesiei. Certificarea oferită de o organizaţie IT probează pregătirea profesională a unui specialist în domeniul IT şi constituie garanţia competenţei sale în produsele şi tehnologiile oferite de acea organizaţie.

Certificările au devenit un standard în industria IT, un criteriu de evaluare care arată că posesorul deține expertiza necesară pentru a face faţă solicitărilor actuale din industria IT.

Cererea pentru personalul certificat este mai mare ca niciodată. Beneficiind de certificările disponibile prin centrele internaţionale autorizate, Pearson VUE, Prometric și Certiport, puteți dovedi că dețineți abilitățile necesare pentru a vă îndeplini atribuțiile de la locul de muncă mult mai eficient.

La nivel global, certificarea este recunoscută ca standard pentru excelență în domeniile IT, financiar, management, marketing, validează experiența în generarea de soluții și demonstrează prezența competențelor actualizate la noile standarde și tehnologii.

Universitatea Tehnică a Moldovei este una din primele universități din Republica Moldova care implementează cu succes Office 365 for Education, soluții IT moderne, având grijă ca toți subiecții implicați în activitatea didactică – profesorii, dar și studenții – să  cunoască și să implementeze ultimele tendințe IT, asigurând pregătirea profesională a  tinerilor specialiști pentru sectorul real. Cu ajutorul Office 365, instituțiile de învățământ extind procesul de învățare în auditoriu prin experiențe de comunicare și colaborare virtuală, utilizând e-mail personalizat, portaluri, editare și stocare online a documentelor, mesagerie instant și videoconferințe web. Serviciul include Office Online (Word, PowerPoint, Excel și OneNote), 1 TB de spațiu de stocare OneDrive, Yammer și site-uri SharePoint, facilitând astfel o comunicare eficientă în procesul de predare, învățare, comunicare și colaborare între studenți-profesori, student-student, profesor-profesor.

(Visited 30 times, 1 visits today)