Noi mobilități la Universitatea din Aalborg

În perioada 14-25 noiembrie 2016 un grup de profesori ai Universității Tehnice a Moldovei participă la un program de mobilitate la Universitatea din Aalborg (Danemarca) în cadrul proiectului Erasmus+ PBLMD: Introducing Problem Based Learning in Moldova: Toward Enhancing Students’ Competitiveness and Employability.

PBLMD este un proiect național, care are drept scop îmbunătățirea calității predării și a metodologiilor de învățare, precum și a programelor de învățământ superior din Republica Moldova.

Pe parcursul perioadei de mobilitate profesorii și-au stabilit o serie de activități în cadrul departamentelor Business and Management și Computer Science, coordonate de profesorii asociați ai universității, dr. Romeo V. Țurcanu și dr. Ivan Aaen. Activitățile respective au scopul de a consolida viziunile privind învățământul centrat pe student și cel bazat pe probleme (PBL – problem-based learning) dorit a fi implementat la UTM, din 1 septembrie 2017, prin lansarea noului program de studii Ingineria software.

Relevanța unor asemenea proiecte pentru schimbările dorite în sistemul educațional a fost menționată de consulul onorific al Republicii Moldova în regatul Danemarca, dl Aser Mortensen, la întâlnirea cu profesorii universităților din Moldova.

Universitatea Tehnică a Moldovei este o instituție de învățământ superior care susține profesorii în creșterea profesională și recunoaște mobilitatea personalului ca parte a strategiei de modernizare și de internaționalizare.

Proiectul PBLMD este implementat cu sprijinul programului Erasmus+ al Uniunii Europene.
Mai multe informații despre PBLMD pot fi găsite pe www.pblmd.aau.dk și https://www.facebook.com/pblmd.erasmusplus/
și pagina PBLMD UTM https://proiecte.utm.md/pblmd/

(Visited 53 times, 1 visits today)