Pe 19 Septembrie 2016 a avut loc semnarea Acordului între Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională USAID Moldova și Ambasada Suediei în Moldova (în persoana reprezentantei USAID în Moldova Karen HILLIARD și a Ambasadoarei Suediei în RM Signe BURGSTALLER) privind susținerea dezvoltării Centrului de Excelență în domeniul TIC  #Tekwill din cadrul UTM.

Acordul marchează consolidarea eforturilor Guvernului SUA și Guvernului Suediei pentru susținerea dezvoltării Centrului #Tekwill, care va constitui o platformă educațională și un hub tehnologic şi antreprenorial, ce va transforma potențialul industriei IT din RM.

Conform documentului semnat, pe parcursul perioadei 2016-2018 Guvernul Suediei va acorda o susținere financiară de 2 mil. USD pentru dezvoltarea Centrului, suplimentând suportul în valoare de 2 mil. USD alocat de către USAID în acest sens. Astfel, grație contribuției de 4 mil. USD alocate de cei doi donatori, Centrul de Excelență va deveni deplin operațional și viabil.

La eveniment au participat și asistentul administratorului USAID Thomas O. MELIA, ministrul TIC al RM Vasile BOTNARI,directorul executiv al ATIC și coordonatorul Proiectului TEKWILL Ana CHIRIȚA, rectorul UTM Viorel BOSTAN.

Centrul de Excelență în domeniul TIC va constitui o platformă educațională și un hub tehnologic şi antreprenorial, având drept scop transformarea esențială a potențialul industriei IT din Moldova. Edificarea Centrului a fost inițiată în anul 2015 cu suportul Guvernului SUA oferit prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională. Contribuția esențială a Centrului în educarea specialiștilor TIC va fi marcată prin combinarea celor mai bune practici și celor mai recente tehnologii. Circa 1000 de persoane vor beneficia anual de activităţile şi iniţiativele lansate. În același timp, Centrul va exercita un rol important în dezvoltarea antreprenoriatului IT, susținând programe de mentorat, oferind acces  la spații de co-working, evenimente antreprenoriale și transfer de cunoştinţe.

tekwill

Transmisiune live:

(Visited 12 times, 1 visits today)