Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Burse de mobilitate la Politècnica de València

burse-de-mobilitate_studentii-utm

Dorin BALAN, Marian BEJENARI, Marius ADAUGE, Andrian ALCAZĂ, Sergiu BORDEA de la Filiera Anglofonă, Florin RUSU – specialitatea „Tehnologii Informaționale”, FCIM, Nastya TIGHINEAN – specialitatea „Marketing și logistică”, FIEB, și Viorel CELPAN – Facultatea Inginerie și Management în Electronică și Telecomunicații, sunt cei 8 studenți ai UTM,  care din 1 septembrie a.c., timp de un semestru (septembrie-ianuarie), își urmează studiile la Universitat Politècnica de València, Spania. 

Acest stagiu a devenit posibil grație burselor de mobilitate academică câștigate în cadrul Programului UPV ERASMUS+ PROGRAM-INFORMATION/FACT SHEET 2015/2016 și a Proiectului Erasmus+ KA 107.

Ajunși în faimoasa Politècnica de València, studenții noștri nu au întârziat să-și exprime recunoștința față de Alma Mater pentru această oportunitate deosebit de importantă pentru ei, în special coordonatorului Proiectului de mobilitate Erasmus+ KA107 din cadrul UTM Dinu ȚURCANU – pentru sprijinul oferit pe parcursul aplicării.

Împărtășindu-și impresiile, ei s-au arătat extrem de entuziasmați de grandoarea campusului universitar, care se întinde pe un perimetru de aproximativ 2 km, dar și de un debut în studii original și foarte motivațional: au avut posibilitatea să-și aleagă de sine stătător cursurile și orele de laborator (predate în engleză și spaniolă), la fel și grupele, și chiar profesorii, apoi să-și alcătuiască ei înșiși orarul. Problema cea mai mare au fost suprapunerile în orar, dar s-au descurcat. De apreciat a fost și primul capitol al cursului, foarte special, de altfel, care ar fi binevenit și la noi: „Intro and MOTIVATION”. Profesorul explică de ce trebuie studiat cursul respectiv, motivându-i să nu renunțe, pentru că în primele săptămâni studenții își pot schimba alegerea făcută inițial. Studiile sunt organizate în baza sistemului MOODLE, cu un accent vădit pe Grading system – fiecare profesor are o metodă a sa de apreciere, pe care o explică exhaustiv încă la prima pereche.

Studenții sunt mândri și de profesorii lor – specialiști buni, cercetători cu o vastă experiență în cadrul unor organizații internaționale cu renume, cum ar fi CERN (European Organization for Nuclear Research) sau care au participat la construirea MareNostrum (cel mai puternic supercomputer din Spania).

Realizând importanța și perspectivele educaționale, lingvistice și culturale pe care le oferă stagiile de studii în alte țări, studenții noștri aflați acum la Valencia își îndeamnă colegii să nu ezite să aplice când vor avea asemenea posibilități: cu un pic de optimism poți ajunge oriunde!

 

[av_image src=’https://utm.md/wp-content/uploads/2016/09/Burse-de-mobilitate_8-studenti-UTM.jpg’ attachment=’12958′ attachment_size=’full’ align=’center’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ av_uid=’av-12p4ge4′][/av_image]

[av_gallery ids=’12962,12964,12965,12966′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ av_uid=’av-jpijlo’]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI