Legislatie

Pe aceasta pagina am concentrat un sir de acte normativ-legislative, inclusiv unele declaratii, la nivel european, national si, desigur, de la Universitatea Tehnica a Moldovei. Toate actele au tangente directe cu procesele ce au loc in domeniul educatiei, in special al studiilor universitare.

1) Declaratie comuna privind armonizarea structurii sistemului european de invatamint superior a celor patru ministrii in functiune pentru invatamint superior. Paris, Sorbona, 25 mai 1998.

2) “Domeniul invatamintului superior European”, Declaratie comuna a Ministrilor Educatiei di Europa, convenita la Bologna, 19 iunie 1999.

3) “Catre o arie europeana de invatamint superior”, Comunicatul intalnirii ministrilor europeni responsabili cu invatamintul superior, Praga, 19 mai 2001.

4) “Formarea Spatiului European de invatamint superior”, Comunicat al Conferintei ministrilor responsabili pentru invatamintul superior, Berlin, 19 septembrie 2003.

5) Standarde si ghid pentru asigurarea calitatii în spatiul European a învatamîntului superior. Adoptat la Conferinta ministrilor europeni responsabili cu invatamintul superior, Bergen, 22 mai 2005.

6) Ghidul ECTS "Transferul european de credite, sistemul de acumulare si suplimentul la diploma". 2004.

7) Strategia invatamintului superior din Republica Moldova in contextul procesului Bologna.

8) Program de realizare a strategiei integrarii invatamintului superior din Republica Moldova in contextul procesului Bologna.

9) Declaratia participantilor conferintei internationale "Modernizarea invatamintului superior din R. Moldova in contextul procesului Bologna", Chisinau, 27 noiembrie 2004.

10) Regulamentul Facultatii institutiei de invatamant superior universitar. Aprobat prin hotararea Consiliului Ministerului Invatamantului, Tineretului si Sportului nr. 5.2. din 09. 04. 98.

11) Regulamentul catedrei institutiei de invatamant superior universitar. Aprobat prin hotararea Consiliului Ministerului Invatamantului, Tineretului si Sportului nr. 5.2. din 09. 04. 98.

12) Regulamentul cu privire la ocuparea posturilor didactice în institutiile de învatamânt superior universitar. UTM, 2007.

13) Politica în domeniul calitatii si angajamentul managementului
ale Universitatii Tehnice a Moldovei.

14) Regulament privind Sistemul de Management al Calitatii din Universitatea Tehnica a Moldovei.

15) Regulament de functionare al Consiliului Calitatii din Universitatea Tehnica a Moldovei.

16) Regulament cu privire la functionarea Comisiilor de Management al Calitatiii.

17) Regulament de organizare si functionare a procesului de învatamânt bazat pe ECTS din Universitatea Tehnica a Moldovei.

18) Regulamentul “Cu privire la evaluarile curente si finale”. Universitatea Tehnica a Moldovei.

19) Regulament privind efectuarea si sustinerea lucrarilor de laborator de catre studenti. Universitatea Tehnica a Moldovei.

20) Regulamentul cu privire la sustinerea repetata a colocviilor si examenelor. Universitatea Tehnica a Moldovei.

MESAJ     PROIECTE   SEMINARE
HOME     LEGISLATIE LINK-URI
O diploma nu strica nimanui, cu conditia ca posesorul ei sa vrea sa mai invete ceva si dupa absolvirea facultatii.
Socrate a zis: "Ma voi sui pe cel mai inalt loc din Atena si voi striga: "Concetateni, cum de sunteti gata sa munciti pe branci, sa spargeti chiar si pietre ca sa ajungeti bogati, dar nu va preocupati deloc de copiii carora le veti lasa toate acestea drept mostenire?"
Esenta intelepciunii este sa stii ce sa faci cu ceea ce cunosti.
Diferenta dintre critica si educatie este atitudinea in care sunt facute.
Fericirea vietii tale depinde de calitatea gandurilor tale.
Notã:
Pentru a face cunostinta cu actele normative prezentate faceti click pe titlul documentului.
 
 


2005-2008 © UTM, Andrei Chiciuc