gropa

VICTOR GROPA

Coordonator al Programului
Lector universitar, doctorand

 

DATE DE CONTACT

Adresa: str. 31 August 1989, 78, bir. 2-214
Tel: +373 22 23-89-02, +373 22 23-75-10, +373 22 23-41-87
E-mail: info@ncpp.md, vgropa@gmail.com
Site-ul programului: www.ncpp.md

 

DESPRE PROGRAM

Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO) și Programul de Mediu al Națiunilor Unite (UNEP) susține Programul Național de Producere mai Pură în Republica Moldova la dezvoltarea și consolidarea capacităților de implementare a Eficienței Resurselor și Producerea mai Pură (RECP) prin facilitarea transferului de investiții și tehnologii, consiliere în materie de politici, exemple de implementări la intreprinderile industriale, training-uri și promovări.

 

OBIECTIVELE PROGRAMULUI

  • Promovarea Dezvoltării Durabileîn Republica Moldova.
  • Promovarea modelelor de Consum și Producere Durabilă în sectorul industrial prin implementarea metodelor, practicilor și politicilor conceptului Eficienței Resurselor și Producerii mai Pure.

 

SERVICII DE BAZĂ

Programul Național de Producere mai Pură (NCPP) asigură performanța sporită de protecție a mediului și eficiența resurselor intreprinderilor, contribuind la productivitatea acestora. NCPP este o unitate profesionistă, care oferă și coordonează servicii cu referința la metodele, politicile, practicile și tehnologiile de Eficiența a Resurselor și Producere mai Pură (RECP).

  1. Evaluări și exemple de Implementări a RECP la Întreprinderi Industriale
  2. Instruire
  3. Diseminarea Informației și Crearea Conștientizării
  4. Consiliere în materie de politici
  5. Promovarea Tehnologiilor Inofensive Mediului și Investițiilor