Loading Evenimente

« All Events

  • Acest eveniment a trecut.

Ziua Protecției Datelor

29 ianuarie 2018 / 15:15

Pe 28 ianuarie, comunitatea internațională celebrează Ziua Protecției Datelor, o inițiativă dedicată semnării la 28 ianuarie 1981 a Convenției Consiliului Europei pentru protecția persoanelor referitor la prelucrarea automatizată a datelor cu caracter personal.

Cu acest prilej, Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal al Republicii Moldova (CNPDCP) organizează o serie de acțiuni menite să contribuie la sensibilizarea și protejarea persoanelor de felul în care datele personale sunt colectate și procesate.

În context, pe 29 ianuarie 2018, cu începere de la ora 15.15, în aula 3-3 din campusul universitar al Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică, CNPDCP va organiza un ciclu de instruiri pentru studenții UTM, cu durata de 1 oră, în care se va discuta despre importanța protecției datelor cu caracter personal. Totodată, va fi prezentat și un spot social, cu durata de 1 minut, prin care tinerii vor fi sensibilizați pe aspectul protecției datelor cu caracter personal în mediul online.

Convenţia pentru protecţia datelor (nr. 108) este singurul tratat internaţional ce veghează la adaptarea continuă a principiilor protecţiei datelor la nevoile personale și prevede ca statele semnatare să ia măsuri care să respecte caracterul legal şi loial al colectării şi prelucrării automate a datelor personale; principiul proporţionalităţii, conform căruia datele colectate şi prelucrate trebuie să fie reale, exacte, non-excesive; principiul confidenţialităţii datelor, care presupune atât nedivulgarea informaţiilor personale terţilor, cât şi dreptul deţinătorilor de a rectifica aceste date.

Detalii

Data:
29 ianuarie 2018
Timp:
15:15
Eveniment Category:

Loc de întâlnire

aula 3-3, FCIM-UTM
str. Studenţilor, 9/7, corpul de studii nr. 3
Chișinău,
+ Harta Google

Detalii

Data:
29 ianuarie 2018
Timp:
15:15
Eveniment Category:

Loc de întâlnire

aula 3-3, FCIM-UTM
str. Studenţilor, 9/7, corpul de studii nr. 3
Chișinău,
+ Harta Google