Loading Evenimente

« All Events

  • Acest eveniment a trecut.

„Moldova Automotive Days 2017”

13 iunie 2017 / 08:00 - 14 iunie 2017 / 17:00

Automotive_r_result

Vrei să afli de ce industria auto investește în Moldova și ce oportunități de angajare se deschid în acest domeniu pentru absolvenții facultăților inginerești din țară? Vino pe 13-14 iunie la „Moldova Automotive Days 2017” (Centrul de Instruire și Inovații TEKWILL din cadrul Universității Tehnice a Moldovei) să discuți direct cu reprezentanții companiilor din sectorul automotiv din Moldova, manageri ai multinaționalelor din industria constructoare de mașini și profesioniști în domeniu!

Organizația pentru Atragerea Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) în parteneriat cu Agenția Germană pentru Dezvoltare (GIZ) și Asociația Businessului European (EBA) organizează pe 13-14 iunie a.c., în incinta Centrului de Instruire și Inovații TEKWILL din cadrul Universității Tehnice a Moldovei, „Moldova Automotive Days 2017”.

Evenimentul va reuni companii din sectorul automotiv din Moldova, manageri ai multinaționalelor din industria constructoare de mașini, reprezentanți ai Guvernului, mediului academic și profesioniști în domeniu.

Conform programului, evenimentul va fi inaugurat de Prim-Ministrul Pavel Filip și Ambasadorul Delegației UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, după care vor urma prezentări privind climatul de afaceri și potențialul investițional în sector, evoluții și perspective în industria de automobile. Speakerii la eveniment vor fi prof.univ., dr. hab. Viorel Bostan, rectorul UTM, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, Dimitri Gvinadze, șeful Biroului BERD Moldova, șeful de vânzări globale Gebauer & Griller, Martin Zwotzl, reprezentantul Comitetului german pentru relațiile economice din Europa de Est etc.

Scopul evenimentului este de a promova Republica Moldova ca destinație pentru investiții în industria auto la nivel regional, de a crea o platformă internațională pentru interacțiunea dintre actorii naționali și internaționali din domeniu, entitățile publice și private pentru dezvoltarea potențialului autohton în acest sector, dar și de a promova oportunitățile de angajare pentru absolvenții facultăților inginerești din țară. În acest context,  studenții UTM, vor putea participa la Târgul de Cariere Automotive, organizat în cadrul evenimentului, și să discute direct cu angajatorii.

Industria auto există și în Moldova. În acest sector din țara noastră au investit deja 15 companii de top din Germania, SUA, Japonia, Austria, Italia. Volumul exporturilor în această industrie constituie peste 400 mil. USD, deținând o pondere de peste 20% din totalul de exporturi.

Actualmente, companiile din Moldova produc componente și software pentru milioane de automobile BMW, Mercedes, Toyota, Ford, Nissan, Volvo, Skoda, asigurând cu tapițerii peste 700.000 automobile anual. În acest sector activează circa 10.000 de persoane.

Mai multe informații despre „Moldova Automotive Days 2017” sunt disponibile pe pagina web a evenimentului – http://automotivemoldova.com/

Detalii

Începere:
13 iunie 2017 / 08:00
Se termină:
14 iunie 2017 / 17:00
Eveniment Category:

Organizator

MIEPO, GIZ, EBA
Sit web:
http://automotivemoldova.com/

Loc de întâlnire

TEKWILL, UTM
str. Studenților 9/11, Chișinău Moldova, Republica + Harta Google

Detalii

Începere:
13 iunie 2017 / 08:00
Se termină:
14 iunie 2017 / 17:00
Eveniment Category:

Organizator

MIEPO, GIZ, EBA
Sit web:
http://automotivemoldova.com/

Loc de întâlnire

TEKWILL, UTM
str. Studenților 9/11, Chișinău Moldova, Republica + Harta Google