Loading Evenimente

« All Events

  • Acest eveniment a trecut.

LANSARE DE PROIECT COMUN DE CERCETARE UTM-UPT

10 noiembrie 2016 / 10:00 - 11 noiembrie 2016 / 17:00

logo-utm_upt

În perioada 10-11 noiembrie 2016 la UTM va avea loc lansarea Proiectului de cercetare nr.01/RO „Sisteme performante de acţionare a vehiculelor hibride şi electrice cu o maşină sincronă axială cu două rotoare, un stator şi un singur invertor (HELSAX)”  cu participarea echipelor de cercetare  de la Universitatea Tehnică a Moldovei și Universitatea Politehnica Timișoara, cu asocierea Universității Tehnice „Gh. Asachi” din Iași.  Proiectul face parte din Programul de cooperare științifică și tehnologică bilaterală semnat în 2015 între Academia de Ştiinţe a Moldovei şi  Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică și Inovare din România (ANCSI).

Proiectul de cooperare bilaterală prezintă o importantă științifică și practică majoră în domeniul reducerii poluării mediului ambiant  de către transportul  clasic   prin utilizarea vehiculelor hibride sau electrice cu sisteme de acționare electrică performante. Prioritatea de bază a colaborării constă în elaborarea, pe durata implementării proiectului comun, a unui proiect științific pentru participarea la competițiile anunțate de Programul Orizont 2020 al Uniunii Europene, precum și la alte programe internaționale.

În prima zi, cu începere de la ora 10.00, sunt preconizate întâlniri ale echipelor de cercetare, vizitarea laboratoarelor și expoziției de realizări științifice ale profesorilor și studenților Catedrei electromecanică și metrologie, vizitarea companiei „Informbusiness” din Chișinău – producător autohton de convertoare și sisteme de tracțiune pentru vehicule electrice.

Sesiunea de lansare a proiectului va avea loc pe 11 noiembrie cu începere de la  ora 10.00 în sala 2-222 la care sunt invitați reprezentanți ai conducerii UTM, Facultății Energetică și Inginerie Electrică, Departamentului Transporturi UTM, mediului de afaceri și mass-media. În aceeași zi este planificată vizitarea Parcului-muzeu al tehnicii în aer liber amplasat în campusul academic Râșcani al UTM și a Centrului de Național de Tehnologii Spațiale din cadrul UTM.

conf. Ilie NUCA,

șef Catedră Electromecanică și Metrologie,

director de proiect din partea RM

Detalii

Începere:
10 noiembrie 2016 / 10:00
Se termină:
11 noiembrie 2016 / 17:00
Eveniment Category:

Loc de întâlnire

UTM
Chișinău, Moldova, Republica + Harta Google

Detalii

Începere:
10 noiembrie 2016 / 10:00
Se termină:
11 noiembrie 2016 / 17:00
Eveniment Category:

Loc de întâlnire

UTM
Chișinău, Moldova, Republica + Harta Google