Loading Evenimente

« All Events

  • Acest eveniment a trecut.

Inaugurarea laboratorului de securitate cibernetică

6 octombrie 2016 / 12:10 - 17:00

Pe 6 octombrie 2016, la ora 12.10, în aud. 3-215, Facultatea Calculatoare, Informatică şi Microelectronică va fi inaugurat Laboratorul de cercetare şi instruire în domeniul securităţii cibernetice.

Laboratorul este fondat în cadrul proiectului „Cyber Security Laboratory and Training at the Technical University of Moldova”, susţinut prin intermediul Programului NATO „Ştiinţă pentru pace şi securitate”, cu suportul Ambasadei SUA din RM şi a Centrului de Telecomunicaţii Speciale a Guvernului Republicii Moldova.

Obiectivul proiectului rezidă în dezvoltarea unui laborator specializat, dotat cu echipament performant de ultimă oră, care să servească drept bază tehnică pentru cercetări ştiinţifice, pentru instruire şi exerciţii practice în domeniul securităţii cibernetice.

În cadrul laboratorului se prevăd mai multe direcţii de activitate: instruirea personalului din domeniul TIC în vederea gestionării incidentelor cibernetice şi crearea unor competenţe relevante pentru a contracara ameninţările cibernetice sofisticate din punct de vedere tehnic; utilizarea echipamentului din laborator în procesul de instruire a studenţilor FCIM; antrenarea cadrelor didactice, masteranzilor şi studenţilor în cercetări ştiinţifice din domeniul securității cibernetice şi protecţiei infrastructurilor cibernetice; organizarea exerciţiilor de securitate cibernetică atât pe plan național, cât şi internaţional care prevăd simulări ale atacurilor cibernetice şi au drept scop testarea procedurilor și capacităților de a face față pericolelor în rețea la nivel tehnic (detectarea, investigarea si atenuarea incidentelor), operaţional (avertizarea, evaluarea crizei, coordonarea, analiza si schimburile de informații la nivel operațional) şi strategic (procesul de luare a deciziilor, impactul politic si afacerile publice).

La eveniment vor fi prezente persoane oficiale de la NATO, Ambasada SUA, de la ministere și companii din R. Moldova – eventuali beneficiari.

Detalii

Data:
6 octombrie 2016
Timp:
12:10 - 17:00
Eveniment Category:

Loc de întâlnire

Campusul Râșcani al UTM
str. Studenților 3/8
Chisinau, Moldova, Republica
+ Harta Google

Detalii

Data:
6 octombrie 2016
Timp:
12:10 - 17:00
Eveniment Category:

Loc de întâlnire

Campusul Râșcani al UTM
str. Studenților 3/8
Chisinau, Moldova, Republica
+ Harta Google