Loading Evenimente

« All Events

  • Acest eveniment a trecut.

Inaugurarea infrastructurii experimentale a sistemului de stocare a energiilor regenerabile

13 iunie 2017 / 09:00 - 17:00

logo_result

Universitatea Tehnică a Moldovei invită persoanele interesate și reprezentanții mass-media la inaugurarea infrastructurii experimentale a sistemului de stocare a energiilor regenerabile, generate prin sisteme hibride de conversie (eoliene și solare). Evenimentul va avea loc pe data de 13 iunie 2017, cu începere de la ora 9.00, în parcul-muzeu al tehnicii în aer liber al UTM (str. Studenților 9, campusul universitar Râșcani).

Invitați speciali: Prim-Ministrul Republicii Moldova, Pavel FILIP, viceprim-ministrul, ministru al Economiei, Octavian CALMÂC, directorul executiv Durion GmbH, Uwe KUHNLE.

UTM și compania germană Durion GmbH au încheiat recent un acord comercial de cercetare, care prevede elaborarea turbinelor eoliene cu ax vertical cu puterea de 5-10 și 30 kW, a unui sistem de comandă  a distribuției optime către consumatori a energiei stocate de turbine eoliene și stații (donate UTM de către Durion GmbH).

Solemnitatea de inaugurare va fi urmată de o conferință de presă, susținută de rectorul Universității Tehnice a Moldovei, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, și  directorul executiv Durion GmbH, Uwe KUHNLE, conform agendei anexate.

Agenda evenimentului

Ora

 

Activitatea

 

Locația

 

9.00Inaugurarea infrastructurii experimentale a sistemului de stocare a energiilor regenerabileParcul-muzeu al tehnicii în aer liber, campusul universitar Râșcani, UTM
9.30 – 10.00Moldova Automotive Days 2017

Discurs introductiv

Centrul TEKWILL
10.00-11.15 

Panelul I „VESTUL întâlnește ESTUL”

 

11.15-11.45Conferința de presă „Inaugurarea infrastructurii experimentale a sistemului de stocare a energiilor regenerabile”, susținută de rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, și  directorul executiv Durion GmbH, Uwe KUHNLE

Detalii

Data:
13 iunie 2017
Timp:
09:00 - 17:00
Eveniment Category:

Organizator

UTM & compania germană Durion GmbH

Loc de întâlnire

Campusul Râșcani, UTM
blocul de studii nr.3, str. Studenților, 9/7
Chișinău,
+ Harta Google

Detalii

Data:
13 iunie 2017
Timp:
09:00 - 17:00
Eveniment Category:

Organizator

UTM & compania germană Durion GmbH

Loc de întâlnire

Campusul Râșcani, UTM
blocul de studii nr.3, str. Studenților, 9/7
Chișinău,
+ Harta Google