Loading Evenimente

« All Events

  • Acest eveniment a trecut.

Expoziţia lucrărilor studenţeşti „CREAŢIA DESCHIDE UNIVERSUL-2018”

4 mai 2018 - 5 mai 2018

Universitatea Tehnică a Moldovei invită la cea mai mare

Expoziţie anuală a lucrărilor studenţeşti – „CREAŢIA DESCHIDE UNIVERSUL-2018”

În perioada 4-5 mai 2018, în incinta Centrului de Excelență  TEKWILL din campusul universitar Râșcani, Universitatea Tehnică a Moldovei organizează a VIII-a ediție a Expoziţiei lucrărilor studenţeşti „Creaţia deschide Universul-2018”, în cadrul căreia vor fi etalate exponate în domeniile: design interior, industrial, vestimentar și poligrafic, lucrări din arhitectură și energetică, construcţia de maşini și mecanică, TIC și bioenergetică, radioelectronică şi telecomunicaţii, construcţii civile și transporturi, tehnologii alimentare și protecția mediului etc.

La ceremonia de deschidere a Expoziţiei vor participa: Monica BABUC – ministru al Educației, Culturii și Cercetării; Brock BIERMAN, şeful Biroului pentru Europa și Eurasia din cadrul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID); Signe BURGSTALLER, ambasadoarea Suediei în Republica Moldova; Irina STRĂJESCU, președinta Asociației Naționale a Companiilor din domeniul TIC (ATIC).

Agenda Expoziţiei include inaugurarea Centrului de Excelenţă FabLab, creat cu suportul USAID şi Ambasadei Suediei, prezentarea a peste 270 de lucrări de creaţie ale studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor de la toate cele 9 facultăţi ale UTM și Colegiului Tehnic.

Vor fi organizate diferite concursuri inginereşti, lecții practice și prezentarea produselor  elaborate în laboratoarele și atelierele FTP, FTA etc., precum și lecţii publice dedicate promovării spiritului de creativitate inginerească ținute de personalități notorii în domeniile de specialitate ale UTM, cum ar fi „Evoluția creației inginerești: de la idee la invenția unui nou tip de transmisii” (acad. Ion BOSTAN), „Despre chimie nu doar prin reacții sau Rolul chimiei în inginerie” (Rodica STURZA, prof. univ., dr. hab. Departamentul Chimie, UTM), „50 de reflecții inginerești în nutriție” (Rodica SIMINIUC, conf. univ., dr. Facultatea Tehnologia Alimentelor, UTM), iar cei pasionați de televiziunea 3D vor putea afla despre trecutul, prezentul și viitorul televiziunii de la Iurie DEMCIUC, șef secție tehnică, ÎS Radiocomunicaţii.

Publicul prezent la Expoziție va putea savura și cele mai noi creații inginerești create la UTM, între care „Turbină eoliană cu rotor inteligent” (autori: dr. Marin GUŢU, Centrul Valorificarea Energiei Regenerabile, UTM, și Andrei PLATON, doctorand); „Sisteme hibride de conversie a energiei eoliene şi solare” (autor: drd. Valeriu ODAINÂI).

Evenimentul va include, de asemenea, un fashion show, în cadrul căruia viitoarele creatoare de modă își vor prezenta colecțiile vestimentare în conceptul „Hansel și Gretel” (elaborate de către studentele programului de studii TDCT, gr. TDCT-171, conducător: Elena URSU, Departamentul MTCTP-UTM), și „Emoții de toamnă” cu motoul „Toamna este o a două primăvară în care fiecare frunză este o floare” (elaborate de studentele programului de studii MTCT, grupa MTCT-151 şi 152; conducător: Angela SCRIPCENCO, Departamentul MTCTP-UTM).

În cadrul Expoziției vor avea loc și ceremoniile de premiere a câștigătorilor Olimpiadei Tehnice  Naționale la matematică, fizică, chimie, informatică, arta plastică (https://utm.md/blog/2018/04/25/rezultatele-olimpiadelor-2018/), Concursului studențesc de mașini Roube Goldberg „RG-UTM 2018” și altor manifestări de anvergură organizate de UTM.

La eveniment vor participa reprezentanţi ai mediului de afaceri, AGEPI, ANOFM și întreprinderilor partenere (cca 80 de întreprinderi),  inclusiv ai întreprinderilor din domeniul AUTOMOTIVE (ZEL, Bălţi, compania SUMITOMO Electric Bortgnetze, Orhei, Fujikura Automotive MLD SRL), SA Agromașina,  SA Topaz, întreprinderi din domeniul industriei alimentare, industriei uşoare etc.

Sunt invitaţi elevii claselor superioare ale liceelor şi colegiilor, studenți, profesori, părinţi, reprezentanți mass-media.

Deplasarea în  campusul Râşcani al UTM – cu troleibuzele 10, 11; microbuzele 112, 119, 126, 127, 140, 148, 152, 162, 186; autobuzele 19, 26, 28, până la stația din str. Studenților.

Informaţii suplimentare la tel. 022-235-185, 022-929-228, 022-929-215.

 

Detalii

Începere:
4 mai 2018
Se termină:
5 mai 2018
Eveniment Category:

Loc de întâlnire

TEKWILL, UTM
str. Studenților 9/11, Chișinău Moldova, Republica + Harta Google

Detalii

Începere:
4 mai 2018
Se termină:
5 mai 2018
Eveniment Category:

Loc de întâlnire

TEKWILL, UTM
str. Studenților 9/11, Chișinău Moldova, Republica + Harta Google