Loading Evenimente

« All Events

  • Acest eveniment a trecut.

Dumitru Dorin PRUNARIU – primul român în cosmos

28 septembrie 2018 / 09:30 - 12:00

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău, în colaborare cu Universitatea Tehnică a Moldovei și Academia de Științe a Moldovei, organizează în zilele de 26-28 septembrie, în cadrul Programului CENTENAR, o suită de activități dedicate primului român în cosmos, prin care se urmăreșgte a pune la dispozitia publicului interesat  imagini, texte, ilustrații cu referire directă la evenimentele cruciale din viața și activitatea cosmonautului, aviatorului, inginerului dar și diplomatului român.

Activitățile științifice şi culturale de o înaltă ținută academică și diplomatică aduc în prim-plan, la ceas aniversar pentru națiunea română, una dintre contribuțiile importante care a marcat istoria contemporană a cuceririi spațiului cosmic.

Zborul românului Dumitru Prunariu a însemnat pentru istoria aviației românești  o nouă și binemeritată realizare. Se împlinesc 37 de ani de la lansarea cu succes a misiunii Soiuz 40 din cadrul programului spațial Intercosmos, când pentru 7 zile, 20 de ore și 42 de minute inginerul aeronautic Dumitru Prunariu avea să fie cetățean al spațiului cosmic.

Pe 28 septembrie, ora 09:30, la Centrul TEKWILL al Universității Tehnice a Moldovei, E.S. Dumitru PRUNARIU, Doctor Honoris Causa al UTM, va susține Conferinţa „Importanța și consecințele științifice și de dezvoltare a cuceririi spațiului cosmic”.

Programul integral al evenimentelor :

• 27 septembrie, ora 15.00, în holul mare al AŞM – inaugurarea expoziţiei „Dumitru Prunariu – Primul român în cosmos”.
• 27 septembrie, ora 15.30, Sala Mică a AŞM – conferinţa „Demersuri românesti in istoria aviației și astronauticii” susţinută de E.S. Dumitru Prunariu
• 28 septembrie, ora 09.30, centrul TEKWILL al Universitatea Tehnică a Moldovei – conferinţă „Importanța și consecințele știintifice și de dezvoltare a cuceririi spațiului cosmic” susţinută de E.S. Dumitru Prunariu.

 

Detalii

Data:
28 septembrie 2018
Timp:
09:30 - 12:00
Eveniment Category:

Loc de întâlnire

TEKWILL, UTM
str. Studenților 9/11, Chișinău Moldova, Republica + Harta Google

Detalii

Data:
28 septembrie 2018
Timp:
09:30 - 12:00
Eveniment Category:

Loc de întâlnire

TEKWILL, UTM
str. Studenților 9/11, Chișinău Moldova, Republica + Harta Google