DATE DE CONTACT

Adresa: FIMIT, DIM, Str. Studenților, 9/8, or. Chișinău, Republica Moldova

 

INFRASTRUCTURA CENTRULUI DIDACTICO-ȘTIINȚIFIC AGRO-ALIMENTAR

Nr. Echipamente Determinări/încercări/ proceduri Locația
1. Instalație de uscare a produselor agroalimentare
  • Studiul cineticii procesului de uscare prin convecție pentru diferite produse agroalimentare.
  • Detrerminarea regimului optim de uscare prin metoda convecției pentru fiecare produs în parte.
  • Înregistrarea online a parametrilor tehnologici (temperatura, umiditatea, viteza aerului) în camera de uscare.
  • Prelucrarea datelor experimentale și elaborarea modelelor matematice.
  • Studiul cineticii procesului de uscare cu aplicarea SHF (curenți de frecvență supraînaltă) pentru diferite produse agroalimentare.
  • Detrerminarea regimului optim de uscare prin metoda SHF pentru fiecare produs.
  • Înregistrarea online a parametrilor tehnologici (intensitatea cîmpului electromagnetic, temperatura, umiditatea, viteza aerului) în camera de uscare.
  • Prelucrarea datelor experimentale și elaborarea modelelor matematice. 6-316, Centrul Didactico-Științific Agro-Alimentar FIMIT, DIM, Str. Studenților, 9/8, or. Chișinău, Republica Moldova.
  • Determinarea poziției optime a generatorului de microunde pentru a asigura răspîndirea uniformă a lor.
  • Studiul cineticii procesului de uscare prin convecție în atmosferă modificată de CO2 pentru diferite produse agroalimentare.
  • Detrerminarea regimului optim de uscare prin metoda convecție în atmosferă modificată de CO2 pentru fiecare produs în parte.
  • Înregistrarea online a parametrilor tehnologici (temperatura, umiditatea, viteza aerului, concentrația de CO2) în camera de uscare.
  • Uscarea diferitor produse agroalimentare prin metoda convecție în atmosferă modificată de CO2 la diferite concentrații de CO2.
  • Prelucrarea datelor experimentale și elaborarea modelelor matematice.
  • Studiul cineticii procesului de uscare cu aplicarea SHF (curenți de frecvență supraînaltă) în atmosferă modificată de CO2 pentru diferite produse agroalimentare.
  • Detrerminarea regimului optim de uscare cu aplicarea SHF în atmosferă modificată de CO2 pentru fiecare produs.
  • Înregistrarea online a parametrilor tehnologici (intensitatea cîmpului electromagnetic, temperatura, umiditatea, viteza aerului, concentrația de CO2) în camera de uscare.
  • Uscarea diferitor produse agroalimentare cu aplicarea SHF în atmosferă modificată de CO2 la diferite concentrații de CO2.
  • Prelucrarea datelor experimentale și elaborarea modelelor matematice.
  • Studiul cineticii procesului de uscare prin metoda combinată pentru diferite produse agroalimentare.
  • Detrerminarea regimului optim de uscare prin metoda combinată pentru fiecare produs aparte.
  • Înregistrarea online a parametrilor tehnologici (intensitatea cîmpului electromagnetic, temperatura, umiditatea, viteza aerului,) în camera de uscare.
  • Uscarea diferitor produse agroalimentare prin metoda combinată.
  • Prelucrarea datelor experimentale și elaborarea modelelor matematice
FIMIT, DIM, 6-316, Str. Studenților, 9/8, or. Chișinău, Republica Moldova
2. Instalație de uscare în strat suspendat
  • Studiul cineticii procesului de uscare în strat suspendat pentru diferite produse granulare.
  • Detrerminarea regimului optim de uscare în strat suspendat pentru fiecare produs granular aparte.
  • Înregistrarea online a parametrilor tehnologici (intensitatea cîmpului electromagnetic, temperatura, umiditatea, viteza aerului,) în camera de uscare.
  • Uscarea în strat suspendat a diferitor produse agroalimentare.
  • Analiza proprietăților aerodinamice a diferitor forme geometrice pentru diferite produse granulare.
  • Prelucrarea datelor experimentale și elaborarea modelelor matematice.
FIMIT, DIM, 6-316, Str. Studenților, 9/8, or. Chișinău, Republica Moldova