Facultatea Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi (FIMIT) a Universității Tehnice a Moldovei (UTM) a fost astăzi gazda unui eveniment de maximă importanță, care aduce un suflu nou în pregătirea viitorilor ingineri. Compania Draexlmaier, un partener de încredere al UTM, a făcut o donație generoasă, destinată să îmbunătățească semnificativ resursele educaționale oferite studenților.
Acest gest de susținere vine ca o continuare firească a parteneriatului solidificat în aprilie, curent, când Draexlmaier, prin Biroul său de Dezvoltare Produs din Moldova, a oferit FIMIT 9 PC-uri performante pentru laboratorul „Proiectarea și simularea asistată de calculator”. Astăzi, colaborarea a fost dusă la un nou nivel prin oferirea a două servere de ultimă generație și un suport financiar de 1000 de euro. Aceste resurse vor contribui la modernizarea laboratorului, oferind studenților acces la tehnologii de vârf, esențiale pentru formarea lor profesională.
Evenimentul de astăzi a fost onorat de prezența unor personalități de seamă din cadrul Draexlmaier: Ina SCUTELNIC, șef Birou Dezvoltare Produs din Chișinău, Vlad-Constantin ȘERBĂNESCU, șef Departament Inginerie Avansată din România, și Olesea BELIC, responsabilă de comunicare.. Prezența d-lor subliniază angajamentul Draexlmaier de a sprijini educația și dezvoltarea continuă a viitorilor specialiști în domeniul ingineriei.
Rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, însoțit de decanul FIMIT Sergiu Dîntu, a exprimat recunoștința comunității academice față de această inițiativă, menționând că asemenea donații îmbunătățesc substanțial infrastructura universității, demonstrând totodată importanța colaborărilor între mediul academic și cel privat. „Aceste contribuții sunt esențiale pentru crearea unui mediu educațional de excelență, unde studenții noștri au la dispoziție resursele necesare pentru a deveni profesioniști de succes”, a subliniat rectorul.
Această donație este, de asemenea, parte a unei serii de inițiative menite să marcheze cei 60 de ani de la înființarea UTM, o piatră de hotar în istoria universității. Contribuția Draexlmaier la aceste evenimente aniversare reflectă parteneriatul fructuos dintre universitate și companie, un parteneriat care continuă să deschidă noi orizonturi pentru studenții FIMIT.
Prin această acțiune, Draexlmaier contribuie la modernizarea educației tehnice la UTM și își consolidează poziția de partener strategic, dedicat pregătirii unei noi generații de ingineri care să facă față provocărilor industriei moderne. Astfel, studenții FIMIT-UTM sunt mai aproape de un viitor de succes, în care abilitățile lor vor fi recunoscute și apreciate.
Amintim că, în luna aprilie 2024 Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) și compania Draexlmaier, un producător de top de componente auto, au semnat un acord de colaborare menit să stimuleze colaborarea dintre educație și industrie și să ofere oportunități valoroase pentru studenții UTM.