Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Prorectorul Dinu ȚURCANU, formator pe domeniul Securității Cibernetice, la Tabăra de vară „Tinerii pentru Integritate 2024”

E vară, timpul odihnei active și al noilor descoperiri! Tinerii din întreaga țară s-au adunat la Tabăra de vară „Tinerii pentru Integritate 2024”, organizată de Centrul Național Anticorupție (CNA), cu sprijinul GIZ Moldova, pentru a învăța, a se dezvolta și a deveni ambasadori ai integrității.

Acest proiect frumos, îl are în calitate de formator pe domeniul Securității Cibernetice pe dl Dinu ȚURCANU, conf. univ., dr., prorector pentru digitalizare al Universității Tehnice a Moldovei și coordonatorul strategic al Institutului Național de Inovații în Securitatea Cibernetică „Cybercor”. Pornind de la premisa că în era digitală securitatea cibernetică este esențială pentru protejarea informațiilor personale și profesionale, dl Dinu ȚURCANU le oferă tinerilor cunoștințe esențiale în securitatea cibernetică: protecția împotriva atacurilor cibernetice, identificarea phishing-ului, gestionarea riscurilor și protejarea datelor personale, contribuind astfel la formarea unei noi generații de lideri digitali.

fb img 1721193176950

Tabăra de vară „Tinerii pentru Integritate 2024” reunește 30 de tineri voluntari anticorupție ai CNA din întreaga țară. Aceștia au oportunitatea de a participa la ateliere interactive, sesiuni de instruire și activități de grup, menite să dezvolte cunoștințele și abilitățile necesare pentru prevenirea corupției și promovarea integrității. Participanții învață de la experți naționali și internaționali, discută provocările actuale și dezvoltă soluții inovatoare pentru a promova integritatea în comunitățile lor.

În acest context, rolul dlui Țurcanu este esențial, abordând subiecte cruciale, al căror scop este constituirea unei societăți cibernetice sănătoase. Printre acestea se numără:

● Principiile de bază ale securității cibernetice;

● Protecția împotriva atacurilor cibernetice;

● Identificarea și evitarea phishing-ului;

● Utilizarea în siguranță a rețelelor publice și private;

● Gestionarea riscurilor cibernetice;

● Protejarea datelor personale;

● Abilitățile digitale pentru viitor.

fb img 1721193179308

În cadrul sesiunilor de instruire, dl ȚURCANU a subliniat importanța educației și formării tinerilor în domeniul securității cibernetice, pentru a construi o cultură solidă a integrității și responsabilității. „ÎMPREUNĂ putem edifica o societate sănătoasă cibernetic”, a declarat dl prorector.

Tabăra de vară „Tinerii pentru Integritate 2024” este o oportunitate valoroasă pentru tinerii voluntari, de a învăța și de a contribui la construirea unei societăți bazate pe integritate și responsabilitate. În această misiune importantă, Institutul Național de Inovații în Securitatea Cibernetică „Cybercor”, cu suportul financiar al Fundației pentru Dezvoltare din Republica Moldova, coordonator al grantului Google, oferit Institutului Național de Inovații în Securitatea Cibernetică „Cybercor” și Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) joacă un rol esențial. Prin expertiza și resursele oferite, participanții sunt echipați cu cunoștințele necesare pentru a deveni lideri în securitatea cibernetică și integritatea digitală, contribuind astfel la o societate mai sigură și mai transparentă.

Tabăra de vară „Tinerii pentru Integritate 2024”, se desfășoară în perioada 14 – 20 iulie 2024 și este organizată de către Centrul Național Anticorupție (CNA), cu sprijinul GIZ Moldova, prin intermediul proiectului „Consolidarea Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană, având drept scop promovarea valorilor integrității și responsabilității în rândul tinerilor.

fb img 1721193193205

 

 

 

 

 

 

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe [email protected] .

MAI MULTE NOUTĂȚI