Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Consolidarea capacității de cooperare internațională: mobilitate academică la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, România

erasmus co fundedÎn perioada 27-31 mai 2024, Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) a fost reprezentată cu mândrie la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, România, de către conf. univ., dr. Cornelia CRUCERESCU, Facultatea de Inginerie Economică și Business (FIEB). D-sa a participat la Săptămâna de internaționalizare, organizată de Facultatea de Economie, Administrare și Business (FEAB).

Scopul principal al vizitei a fost consolidarea relațiilor de colaborare bilaterală dintre cele două universități, prin intermediul programului Erasmus+. Evenimentul a reunit reprezentanți ai 6 universități internaționale din Italia, Macedonia, Moldova, Gruzia, Armenia și România, oferind o platformă valoroasă pentru schimb de experiențe și bune practici.

În cadrul mobilității academice, dna CRUCERESCU a prezentat informații detaliate despre UTM, subliniind istoria și realizările remarcabile ale universității și ale FIEB.

Săptămâna de internaționalizare a inclus două ateliere de lucru esențiale:

  • „The Erasmus Programme – Experiences, Opportunities, and Challenges for Professors and students”;
  • „Networking with the staff of Faculty of Economics, Administration, and Business. Presentation of European and National Projects Developed by the Faculty”.

Aceste ateliere au facilitat discuții productive și schimb de idei între universitățile participante, care au împărtășit experiențele lor de internaționalizare și au identificat posibile direcții de colaborare viitoare.

UTM și FEAB au un istoric bogat de colaborare, incluzând programe de master cu duble diplome în domeniul Administrării afacerilor. Un  exemplu notabil este și organizarea anuală a Conferinței internaționale „Competitivitate și dezvoltare durabilă” la FIEB-UTM, în parteneriat cu FEAB.

Pe 30 mai 2024, a avut loc cea de-a 20-a ediție a Conferinței internaționale „Challenges and Opportunities for a Sustainable Development”, la care dna CRUCERESCU a contribuit cu articolul „Rolul Uniunii Europene pentru implementarea Pactului Ecologic European în țările Parteneriatului Estic”. Această conferință a subliniat angajamentul comun al universităților pentru dezvoltarea sustenabilă și schimbul de cunoștințe la nivel internațional.

În plus față de activitățile academice, mobilitatea a oferit participanților ocazia de a explora bogăția național-culturală a regiunii Bucovina, consolidând legăturile interpersonale și înțelegerea culturală dintre participanți.

Participarea la Săptămâna de internaționalizare de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a reprezentat un pas important în consolidarea cooperării internaționale dintre UTM și USV. Prin asemenea inițiative, universitățile își demonstrează angajamentul pentru dezvoltarea educațională și culturală, promovând schimbul de idei și bune practici în cadrul comunității academice internaționale.

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI