Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Starea de bine la oră – garanția succesului academic

Dincolo de cursuri, examene, deadline-uri pentru laboratoare, studentul de azi, angajat într-o multitudine de roluri de învățare, simte necesitatea de a fi inspirat, motivat, ghidat spre performanță prin experiențe practice, într-un climat psihologic pozitiv, stimulativ în potențarea  formării profesionale.
 
Organizând procesul didactic în baza noilor paradigme ale educației, la UTM, acordăm o atenție deosebită față de modul în care construim situaţii de învăţare pentru student, generând performanţă în învăţare, cu accent pe dimensiunea well-being. 024 1
 
Astfel, conștienți de necesitățile actuale, la UTM sfidăm regulile tradiționale și demonstrăm că lecțiile se pot petrece și altfel, într-un climat pozitiv, prietenos, lipsit de autoritarism profesoral, comunicând asertiv și eficient.
Într-o atmosferă care stimulează învățarea colaborativă, studenții anului întâi, programul Design și tehnologii poligrafice, Facultatea de Design, alături de profesorul lor cool, modern, dedicat, conf. univ., dr. Sergiu TRONCIU, decanul Facultății Design, tinerii au studiat tema Fonturi. 018 1
 
Fără discursuri magistrale, care impun distanța rece dintre profesor-student, dl Tronciu a relaționat cu studenții de la egal, la egal, integrând creativ informația și încurajând formularea opiniilor de valoare. Astfel, studenții au avut libertatea de a se exprima, de a interacționa, făcând din lecție o experiență stimulativă de învățare.
 
Oferind exemple din viața reală, dar și din cărți și reviste de specialitate, perechea a decurs eficient, plăcut, calitativ, fără stres la proba existenței cunoașterii, căci la UTM scopul este ca studentul să înțeleagă și să aplice cele învățate în activități concrete.
 
Relaxați la oră, dar totuși focalizați pe învățarea temeinică a conținuturilor, studenții s-au bucurat de confort psihologic – o condiție esențială pentru obținerea reușitelor și performanțelor.
 
Depășind granițele formale, open mind și binevoitor cu tinerii studioși, dincolo de materia pe care o predă, dl Sergiu TRONCIU, a interacționat în mod real cu  studenții, a arătat disponibilitatea de a înțelege pro­ble­mele cu care se confruntă, soluționându-le împreună, stimulând învățarea colaborativă, prin lansarea provocărilor de a găsi soluții la probleme.
Pe fundalul emoțiilor pozitive: inspirație, motivație, bucurie, optimism, încredere în sine, curiozitate, amuzament, studenții au finalizat ora de curs prin tradiționalul gest realizat la sfârșitul orei de curs – o inimioară.
 
Dragă tinere, îți lansăm invitația de a veni la UTM! Aici ai șansa să te bucuri de o învățare stimulativă, într-un mediu propice dezvoltării ideilor inovatoare, planurilor îndrăznețe și reușitelor mărețe.

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI