Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

„Empowering Change”: UTM inspiră și transformă

Astăzi, 14 septembrie, curent, reprezentanții Universități Tehnice a Moldovei au fost invitați să participe la un dialog cu minorii de la penitenciarul din Goian în cea de-a patra sesiune din cadrul proiectului ”Empowering Change”.

Dinu ȚURCANU, prorector pentru Digitalizare al Universității Tehnice a Moldovei, a captivat atenția tinerilor deținuți cu prezentarea impactului ingineriei și a ofertei educaționale a UTM. Adresându-le filosofica întrebare: „Știați că cele șapte minuni ale lumii sunt creații inginerești?”, domnul prorector le-a trezit curiozitatea și i-a predispus spre deschidere și încredere.

– La noi, la UTM, tinerii cu aspirații mari își vor găsi neapărat teren pentru afirmare! Avem cele mai multe locuri de studii bugetare, iar 88% dintre studenți sunt angajați în câmpul muncii și remunerați în primele 3 luni de studii – fără egal pe piața profesională. Altfel zis, UTM oferă un câmp larg de afirmare, inclusiv în cadrul centrelor sale de excelență – ZIPhouse, Tekwill, FabLab, deschise pentru tineri dedicați, competitivi, însetați de progres.

Totodată, Dinu Țurcanu a evidențiat nivelul de modernizare a infrastructurii Universității, care motivează și inspiră studenții să-și depășească limitele și să aspire la realizări tot mai mari.

Radu MELNIC, secretarul responsabil al Comisiei de Admitere a UTM și director al Colegiului Universității Tehnice a Moldovei, a prezentat cele 11 facultăți ale UTM și beneficiile aduse de pregătirea în cadrul acestora pentru Profesiile Viitorului. De asemenea, a subliniat că produsele create de studenți sunt apreciate la nivel internațional.

O perspectivă interesantă a evenimentului a fost dezvăluirea că Universitatea dispune de mini-fabrici de producție – centre care formează experți, care susțin dezvoltarea economiei Republicii Moldov. Natalia ȘESTENCO, director-adjunct al Centrului de Consiliere și Orientate în Carieră al Universității Tehnice a Moldovei, a inspirat tinerii, evidențiind importanța efortului și a dedicației în atingerea succesului dorit, pentru că Profesiile Viitorului sunt accesibile celor care își urmează visele cu fermitate și ambiție.

Sesiunea a fost marcată de entuziasm, curiozitate și pasiune pentru știință, cu implicarea studenților Universității Tehnice a Moldovei, care au avut ocazia să lucreze cu roboți și să-i îndrume pe tinerii deținuți să-și testeze abilitățile în acest domeniu fascinant.

Proiectul este realizat cu sprijinul Embassy of the Kingdom of the Netherlands in Moldova și Asociatiei ADEPT.

 

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI