Cu ocazia celebrării a 25 de ani de la fondarea Filierei francofone la Facultatea Tehnologia Alimentelor din cadrul Universității Tehnice a Moldovei, studenții au avut fericitul prilej de a participa la atelierul „Nutrition Cosmique pour bien-etre”.
Organizat la inițiativa studenților, atelierul a fost orientat spre alimentația mai puțin tradițională. Având sarcina de a soluționa studii de caz axate pe persoane cu probleme de nutriție sau sănătate, studenții au dat dovadă de o pregătire temeinică în domeniu, identificând soluții optime demne de adevărați specialiști în domeniu.
La eveniment au participat reprezentanți ai mediului de afaceri în domeniul alimentației, absolvenți ai UTM, care le-au vorbit studenților cum și-au lansat afacerile, care au fost provocările la anumite etape și au prezentat o serie de produse ce se bucură de popularitate printre consumatorii care practică un regim alimentar specific: deserturi fără zahăr, gluten, îndulcitori, coloranți.
Organizatoarea atelierului, conf. univ., dr. Aurica CHIRSANOVA, șef Departament Alimentație și Nutriție, a subliniat că asemenea evenimente sunt organizate sistematic la UTM, cu scopul de a menține relații permanente cu mediul de afaceri, unde studenții realizează stagii de practică sau devin angajați după absolvirea studiilor. Iar vicerectorul pentru studii, conf. univ., dr. Vladislav REȘITCA, anterior decan al acestei facultăți, a menționat că asemenea evenimente sunt importante și efeciente atât pentru universitate, cât și pentru mediul de afaceri.