UTM și Moldtelecom își consolidează eforturile pentru creșterea nivelului de educație inginerească

La 2 august, directorul general Moldtelecom, Alexandru CIUBUC, a primit vizita conducerii Universității Tehnice a Moldovei – rectorului UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, și prorectorului pe informatizare, relația cu mediul socio-economic, imagine și comunicare, Dinu ȚURCANU.

Părțile au discutat despre dezvoltarea unui parteneriat sustenabil și de impact asupra sistemului educațional tehnic din țară.

Totodată, s-a convenit asupra implementării următoarelor proiecte:

  • învățământul dual;
  • programele de instruire ajustate la necesitățile companiei;
  • programele de susținere și promovare a celor mai talentați studenți;
  • valorificarea și dezvoltarea laboratorului Moldtelecom din incinta Facultății Electronică și Telecomunicații, programele de practică;
  • programele menite să crească prestigiul profesiilor din domeniul comunicațiilor electronice.

Toate inițiativele discutate vin să crească nivelul de pregătire a specialiștilor, să le asigure cele mai bune condiții de dezvoltare și să-i integreze treptat în mediul de afaceri, sporindu-le interesul pentru domeniul electronicii și telecomunicațiilor.

Alexandru Ciubuc a apreciat activitatea UTM și performanțele înregistrate, care au crescut calitatea și gradul de recunoaștere internațională a instituției, subliniind deschiderea Moldtelecom de a contribui la creșterea nivelului de educație a tinerilor specialiști și susținerea inițiativelor de dezvoltare ale UTM.

Parteneriatul  UTM – Moldtelecom face parte din grupul de activități inițiate de Moldtelecom, care îmbină angajamentul de responsabilitate socială corporativă cu încurajarea inovației și experimentului instituțional, ținându-se cont de perspectiva dezvoltării tehnicii, tehnologiilor moderne, precum și a intereselor și a factorilor motivaționali ai noilor generații de studenți.

Universitatea Tehnică a Moldovei este un partener important și strategic pentru Moldtelecom, inclusiv din perspectiva numărului de angajați ai companiei din rândurile absolvenților UTM – peste 700 de persoane, dintre care 90 dețin poziții manageriale.

Investind în sistemul educațional, investim în viitorul nostru, iar susținerea tinerilor specialiști este cea mai importantă prioritate în construirea unei societăți solide.

 

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU