Internaționalizarea UTM în cadrul săptămânii internaționale la Universitatea din Piraeus, Grecia

ERASMUS

Colaboratorii Serviciului Relații Internaționale și al Centrului Universitar Erasmus+ al UTM au participat la a 4a ediție a evenimentului INTERNATIONAL HYBRID STAFF WEEK “New Digitalization Era, European Neighbors and Diversity & Inclusion” organizat de Universitatea din Piraeus, Grecia, în perioada 18-22 iulie 2022, în cadrul programului Erasmus+ KA107.

Din delegația UTM au făcut parte: Dna Daniela POJAR, Prorector responsabil pentru probleme financiare și relații internaționale, Dna Larisa BUGAIAN, Șefa Centrului Erasmus+, Dna Nina PUȚUNTEAN, Specialist principal programe internaționale.

La această întrunire au participat reprezentanți din diferite țări ale lumii, care colaborează în cadrul programei Erasmus+, anume: Germania, România, Slovacia, Armenia, Azerbaidjan, Kazahstan, Nigeria Jordan, Tunisia, Africa de Sud, Kenia și desigur universități din Grecia.

Întrunirea a început cu salutarea participanților de către echipa de conducere a universității din Piraeus: dl Angelos KOTIOS, rector; dl Pantelis PANTELIDIS, prorector; Dl Michael SFAKIANAKIS, DECAN; dna Christina KONTOGOULIDOU, șefa Serviciului Relații Internaționale și reprezentanți ai municipiului Piraus.

Apoi au urmat prezentări realizate de fiecare universitate privind experiența și rezultatele atinse în diferite programe și proiecte internaționale. Dna Daniela POJAR a deschis sesiunea de prezentări ale instituțiilor participante la eveniment cu descrierea celor mai pertinente realizări ale UTM, a prezentat experiența universității în domeniul internaționalizării și a reiterat deschiderea spre noi colaborări pe domenii de interes comun.

În următoarele zile,  în cadrul mesei rotunde ”Sustainable Blue Economy”  au fost prezentate comunicări foarte interesante  privind realizările în diferite proiecte referitoare la conversia energiilor naturale solare și maritime. Un interes deosebit a întâlnit realizările laboratorului de Biomedicină privind digitalizarea investigațiilor medicale cardiologice. Reprezentanții de la Crucea Roșie Internațională au diseminat informație privind rolul organizației privind asistență medicală în detenția pentru imigranți.

Câțiva studenți străini au prezentat impresiile lor despre mobilitățile realizate în cadrul universității din Piraeus, exprimând calde mulțumiri pentru perioada petrecută la această universitate.

Echipa UTM a avut prilejul să discute cu dl Angelos KOTIOS, rector; dl Pantelis PANTELIDIS, prorector; dna Christina KONTOGOULIDOU, șefa Serviciului Relații Internaționale, despre proiectele bilaterale inițiate de instituțiile noastre, dar și cele care urmează a fi implementate, a felicitat întreaga echipă a Serviciului Relații Internaționale de la Universitatea din Piraeus pentru organizarea impecabilă a evenimentului și a mulțumit pentru experiența valoroasă acumulată.

Astfel, pe parcursul întregii săptămâni, echipa UTM a avut posibilitatea să contribuie la implementarea strategiei de internaționalizare prin diseminarea informațiilor relevante privind activitatea UTM în rândul participanților la mobilitate, efectuarea schimbului de bune practici cu alte universități,   inițierea relațiilor de colaborare reciproc avantajoase cu instituții superioare de învățământ de peste hotare, promovând, pe plan extern, atât valorile și imaginea UTM, cât și valorile europene.

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU