DMIB-FCIM-UTM: Automotive Engineering International Summer School

Cu o zi înainte de startul campaniei de Admitere-2022, Departamentul Microelectronică și Inginerie Biomedicală (DMIB), Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică (FCIM), Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) a încheiat cu succes activitățile planificate în cadrul Școlii Internaționale de Vară în Ingineria Auto, la care au participat studenți din Republica Moldova (UTM și UASM) și România (TUIASI) – eveniment care a elucidat cât se poate de concludent nivelul actual și tendințele de perspectivă ale pregătirii tinerilor ingineri în domeniu, având în față strălucitul exemplu al șefului DMIB, prof. univ., dr. hab. Oleg LUPAN, cel mai recunoscut în lume savant din Republica Moldova, precum și al colegilor și discipolilor săi.

În deschidearea Școlii de Vară, mesaje de salut au rostit rectorul Universității Tehnice a Moldovei, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN; decanul Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică, conf. univ., dr. Dumitru CIORBĂ; coordonatorul proiectului (Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, România), conf. univ., dr. ing. Nicolae LUCANU; managerul de proiect (Universitatea Tehnică a Moldovei), lect. univ. Nicolai ABABII; managerul de proiect (Universitatea Agrară de Stat din Moldova), conf. univ., dr. Igor BEȘLEAGA; şeful Departamentului Transporturi, FIMIT, UTM, conf. univ., dr. Victor CEBAN.

Școala de vară s-a axat pe tendințele actuale în dezvoltarea și cercetarea auto. Astfel, în cadrul Școlii s-au abordat așa subiecte ca: Cercetări și inovații în domeniul automotive; Sisteme de bord de comandă pentru automotive; Automotive electrice și hibride; Sisteme de testare și diagnosticare tehnică a autovehiculelor; start-upuri în domeniul automotivelor. La fel, au fost organizate excursii la companiile autoservice și producătoare componente auto din Republica Moldova (ÎTŞ „Informbusiness” SRL și DAAC Hermes SA); vizite la FabLab Chișinău, Clubul Ingineresc Micro Lab și Laboratoarele de studii și cercetare a Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică.

În plan general, activitățile Școlii de vară au avut ca scop un set cuprinzător de abilități tehnice și soft skills pentru studenții participanți, care ar permite comunicarea interculturală, colaborarea și munca în echipă.

Şcoala Internaţională de Vară în Ingineria Auto găzduită de DMIB-FCIM-UTM în perioada 18-24 iulie 2022 s-a  desfășurat în cadrul Proiectului „Cross-Border Regional Huh of Competences for the Automotive Industry” – 2SOFT/1.1/11, în colaborare cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, România și Universitatea Agrară de Stat din Moldova, Republica Moldova.

 

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU