Participanții la proiectul „Tehnologia informației în educație”, Tekwill, Ambassador Program UTeach-2021 și-au primit certificatele

Implementarea tot mai largă a tehnologiilor de către elevi și studenți, dar şi evoluția mediului actual de învăţare sugerează reinventarea activităților educaţionale. Proiectul „Tehnologia informației în educație”, Tekwill, Ambassador Program  UTeach-2021 vine să răspundă acestor provocări.

Conceput să contribuie la dezvoltarea abilităților cadrelor didactice în utilizarea tehnologiei în demersul didactic la clasă, în școală și în alte medii de învățare, pe parcursul programului a fost implementată o gamă largă de tehnologii educaționale disponibile gratuit. Scopul principal al proiectului rezidă în dezvoltarea competențelor digitale strict necesare unui cadru didactic pentru a realiza activitățile profesionale: acces la cele mai bune resurse și conținuturi educaționale; interacțiune cu elevii și comunicare cu colegii, părinții și în cadrul rețelelor profesionale; efectuarea managementului activităților didactice prin instrumente digitale.

Fiind un proiect practic/aplicativ, sesiunile planificate au fost organizate online cu înregistrare prealabilă. Cei care nu au putut participa la sesiune, au putut studia individual pe https://bit.ly/3xY2EO6, îndeplinind sarcinile prevăzute pentru a primi certificatul.

Au avut loc 18 sesiuni, la care au participat cca 900 de participanți. 50 dintre ei au realizat toate sarcinile și au primit Certificate de apreciere pentru participare la sesiuni și lucrul individual.

Participanții la proiect au fost salutați în incinta Facultății Calculatoare și Informatică, UTM de către domnul decan, conf. univ., dr. Dumitru CIORBĂ, care, împreună cu coordonatoarea proiectului, doamna  Svetlana COJOCARU, șef-adjunct DISA, a înmânat Certificate de apreciere celor care au realizat cu succes lucrul individual.

Proiectul este foarte solicitat, iar participanții destul de activi, fapt pentru care livrarea proiectului continuă prin noi cursuri și seminare  create și prezentate prin postări pe pagina Facebook (https://www.facebook.com/TIE.UTMoldova) și canalul YouTube (https://www.youtube.com/channel/UCth8cuuZdKZkc-yMfLezOmA).

Există numeroase solicitări de a continua și dezvolta acest proiect și pe viitor. De altfel, realizarea cu succes a acestui proiect a încurajat și a oferit noi forțe atât participanților, cât și formatorilor Svetlana COJOCARU, Varvara CIORBA și Veronica ANDRIEVSCHI-BAGRIN, care se declară inspirați să continue.

 

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU