Geneva, „Textile Academy Bootcamp 2022”

Două reprezentante ale Universității Tehnice a Moldovei – lect. univ. Elena FLOREA-BURDUJA și absolventa Valentina FRUNZE, au beneficiat de suportul Programului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID și Suedia, și au participat la cursul intensiv destinat creatorilor, designerilor de modă și textile și experților în fabricație digitală – „Textile Academy Bootcamp 2022”, din cadrul programului multidisciplinar Fabricademy, care s-a desfășurat în perioada 6-11 iunie 2022, la Geneva.

Timp de 5 zile  au asistat la o serie de prelegeri și sesiuni practice ținute de experți cu renume mondial, explorând tehnici de creare a textilelor alternative, prin care se urmărește scopul de a combate probleme actuale privind poluarea mediului de Industria Textilelor.

Programul a inclus studierea unor subiecte importante privind textilele inovative, sustenabilitatea și economia circulară, cum ar fi:

  • Studierea procesului de proiectare a vestimentației fără asamblare, folosind softuri digitale și tehnici de modelare 3D;
  • Tehnici de tăiere cu laser a textilelor;
  • Tehnici de colorare alternativă – cu pigmenți naturali și bacterii;
  • Studierea proceselor de fabricație digitală pentru confecționarea mostrelor digitale.

Cursul „Textile Academy Bootcamp 2022” a fost o reprezentare practică a programului „Fabricademy”, cu o durată de 6 luni, destinat studierii textilelor alternative, fabricării digitale și biologiei, care, în premieră, va fi lansat în Republica Moldova în toamna anului 2022.

Programul va asigura burse ce vor acoperi costurile programului pentru o selecție de  experți în domeniile design și textile.

Mai multe detalii despre program: https://apply.textile-academy.org/?fbclid=IwAR3YDhwJj69D9cO5VFSFfIfVV4YneXe3rtPM95rIyDPWVab8q3gztu3eYP0

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU