Vizita la UTM a profesorilor invitați de la Universitatea de Stat din Virginia

În perioada 12 – 18 iunie, 2022, Universitatea Tehnică a Moldovei a fost onorată să primească vizita profesorilor invitați din cadrul Colegiului de Inginerie și Tehnologie, Universitatea de Stat din Virginia, SUA: dl Dawit HAILE, dr., prof., decan, dl Nasser GARRIBAN, dr., prof., șef departament, și dl Ceslav CIOBANU, dr., prof., coordonator programe de economie.

Axându-se pe promovarea excelenței și internaționalizării la nivel mondial, UTM pune accent prioritar pe vizitele profesorilor invitați în scopul consolidării colaborărilor instituționale, dar și dezvoltării activităților comune de predare și cercetare, acestea fiind esențiale pentru întregul proces de internaționalizare, deoarece favorizează schimbul de experiență, permit învățarea din alte realități și intensifică cooperarea academică.

Echipa UTM, reprezentată de prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, rector; Daniela POJAR, prorector pentru probleme financiare și relații internaționale; Dinu ȚURCANU, prorector pentru informatizare, relația cu mediul socio-economic, imagine și comunicare; conf. univ., dr. Vladislav REȘITCA, prorector pentru studii; prof. univ., dr. hab. Vasile TRONCIU, prorector pentru cercetare și doctorat, decani ai facultăților, șefi de programe și profesori, a apreciat vizita profesorilor invitați, evidențiind importanța pe care UTM o acordă cooperării cu instituțiile din SUA.

Profesorii din SUA au vizitat facultățile UTM, au participat la ședințe de lucru cu personalul administrativ și academic, diverse vizite tehnice, dar și activități de predare, cercetare și extindere desfășurate în cadrul departamentelor, au discutat cu studenții și au luat cunoștință de realizările UTM la nivel național și internațional.

Profesorii invitați au avut un dialog productiv atât cu echipa administrativă, cât și cu reprezentanții comunității academice a UTM, au apreciat în mod deosebit dezvoltarea dinamică a UTM, au remarcat rolul esențial și contribuția UTM în dezvoltarea RM prin consolidarea poziției de universitate de excelență în cercetare şi inovare, învățământ tehnic și educație de calitate.

La fel, domnii profesori au susținut ideea intensificării colaborării moldo-americane, manifestându-și disponibilitatea să acorde UTM tot sprijinul necesar în vederea consolidării colaborării actuale, aprofundării dialogului inițiat inclusiv prin dezvoltarea de proiecte comune internaționale axate pe promovarea calității în educație, susținerea cercetărilor științifice, facilitarea inserției profesionale a tinerilor, sporirea rolului universităților în procesul de dezvoltare globală și locală și internaționalizarea UTM.

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU