FUA: dr. Aurelia CARPOV și dr. Svetlana OLEINIC – stagiu de mobilitate didactică Erasmus+

Staff mobility for teaching between PROGRAMME and PARTNER COUNTRIES este o mare oportunitate pentru profesorii Universității Tehnice a Moldovei de creștere profesională, dezvoltare personală și schimb de experiență cu alte instituții europene de învățământ. De un asemenea stagiu de mobilitate didactică în cadrul programului Erasmus+ ICM au beneficiat doi lectori-arhitecți ai Facultății Urbanism și Arhitectură, dr. Aurelia CARPOV și dr. Svetlana OLEINIC, care de curând au revenit din mobilitatea desfășurată la Universitatea din Malta, Facultatea Mediului Construit, Departamentul de Arhitectură și Design Urban.

Stagiul a inclus predarea de lecții teoretice despre arhitectura contemporană și programe inovatoare de formare a tinerilor arhitecți în secolele XX și XXI. Sub îndrumarea profesorului, dr. Lino BIANCO de la Universitatea din Malta, profesorii noștri au participat la discutarea cercetărilor masteranzilor specialității Arhitectură și au înaintat propuneri pentru îmbunătățirea tezelor de master.

În afară de aceasta, programul de mobilitate a inclus colectarea informației pentru analiza comparativă a arhitecturii clădirilor rezidențiale și publice în cadrul disciplinelor Bazele compoziției arhitecturale și Istoria arhitecturii contemporane, precum și cercetări științifice comune și ulterioare publicații cu implicarea studenților-arhitecți ai Universității Tehnice a Moldovei.

Profesorii UTM, care au participat la implementarea programului, își exprimă recunoștință deosebită pentru ajutorul și sprijinul în realizarea mobilității, domnului dr. Lino BIANCO – profesor al Universității din Malta, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Malta în România și în Republica Moldova, precum și dlui Jake GRECH – coordonator program Erasmus+ ICM UM, pentru organizarea mobilității.

 

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU