Vizită în cadrul unui parteneriat durabil: Departamentul Alimentație și Nutriție, FTA-UTM​ și Université Le Havre Normandie​ din Franța

O echipă reprezentativă a Universității Tehnice a Moldovei, constituită din conf. univ., dr. Vladislav REȘITCA, prorector educație, UTM; conf. univ., dr. Aurica CHIRSANOVA, șef Departament Alimentație și Nutriție; conf. univ., dr. Rodica SIMINIUC, directorul Școlii Doctorale, UTM; conf. univ., dr. Tatiana CAPCANARI și lect. univ., dr. Alina Boiștean, titulari ai Departamentului Alimentație și Nutriție, efectuează, în perioada 3 – 7 mai 2022, o primă vizită de lucru la Universitatea Le HAVRE de Normandie din Franța.

În cadrul vizitei, oaspeții și gazdele au făcut un valoros schimb de prezentări a subdiviziunilor pe care le reprezintă. Astfel, conf. univ., dr. Aurica CHIRSANOVA a prezentat evoluția Filierei Universitare Francofone „Technologies Alimentaires” din cadrul Facultății Tehnologia Alimentelor, care își desfășoară activitatea în cadrul UTM de-a lungul unui sfert de secol. Iar conf. univ., dr.  Ecaterina GORE a trecut în revistă  formările existente la Universitatea Le Havre de Normandie – XLChem, cu un accent deosebit pe proiectul FoPRO „Renforcement d’une formation professionnalisante de niveau licence à la Formation universitaire „Technologies alimentaires de l’UTM” financée et soutenue par l’Agence Universitaire Francophone (AUF) Moldavie, în căruia Agenția Universitară Francofonă a acordat suportul necesar pentru realizarea acestei vizite. De asemenea, au fost prezentate și diverse alte proiecte,  concursuri, exemple de învățământ în alternanță, care au multiple tangențe între universitățile din cele două țări. Concludent în acest context este și faptul că doamna Ecaterina GORE și-a făcut studiile (ciclul licență) în cadrul Filierei Universitare Francofone „Technologies Alimentaires” din cadrul Facultății Tehnologia Alimentelor, Universitatea Tehnică a Moldovei.

La rândul său, mr. Michel GRISEL a prezentat structura URCOM-Unité de Recherche en Chimie Organique et Macromoléculair. D-sa este profesor-cercetător în Chimie la Universitatea Le Havre Normandia din 1998; după ce în 2005 a obținut abilitarea pentru a dirija cercetarea, iar pe parcursul anilor a fost ales în repetate rânduri în diverse consilii de conducere ale instituției.

Întâlnirea cu vicepreședintele Universității Le Havre de Normandie și responsabilul de relații internaționale, mr. Michael HAUCHECORNE a permis cunoașterea mai detaliată a Universității Le Havre de Normandie – echipa prezidențială, consiliile centrale, serviciile universitare, componentele UFR & institute, structuri de cercetare etc.

În urma vizitei realizate au fost stabilite relații pentru a lansa noi colaborări, care cu siguranță vor fortifica parteneriatul dintre UTM și Universitatea Le Havre de Normandie.

https://urcom.univ-lehavre.fr/spip.php?article207

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6928301480168849408/

 

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU