UTM & SNMFR: perspective pentru o colaborare de lungă durată

Administrația Facultății Electronică și Telecomunicații, Universitatea Tehnică a Moldovei a inițiat încheierea Acordului de colaborare de lungă durată cu Instituția Publică „Serviciul Național de Management al Frecvențelor Radio”.

Scopul colaborării rezidă din necesitatea modernizării sistemului de formare profesională și perfecționarea mecanismelor de formare continuă, ceea ce va permite studenților să se adapteze la noile condiții de pe piața muncii. Parteneriatul dintre FET-UTM și Instituția Publică „Serviciul Național de Management al Frecvențelor Radio” va conduce la generarea unei oferte educaționale care să corespundă cantitativ, calitativ și structural cererii de forță de muncă în sectorul TIC.

La întrunire au fost discutate și urmează să fie implementate în activitatea de instruire a.u. 2022-2023 două activități prioritare:

  • Modernizarea curriculum-urilor în corelație cu tehnologiile moderne utilizate în domeniu;
  • Desfășurarea lucrărilor de laborator în incinta laboratoarelor moderne din cadrul Instituției Publice „Serviciul Național de Management al Frecvențelor Radio”.

Îmbucurător este faptul că dl Andrei GAVRISI, director al IP „Serviciul Național de Management al Frecvențelor Radio”, și echipa sa, încurajează și susține obiectivul general din STRATEGIA de dezvoltare a educației „Educaţia-2020” – „Modernizarea curriculumului universitar din perspectiva centrării pe competențe, pe cel ce învață și pe necesitățile mediului economic”.

În context, administrația Facultății Electronică și Telecomunicații, UTM a exprimat sincere mulțumim dlui Andrei GAVRISI, director SNMFR, dlui Anatol GUZUN, șef Direcția Evaluarea Conformității Produselor, dlui Maxim CUMPANICI, șef Direcția Management Tehnic al Spectrului Frecvențelor Radio, pentru implicare în proces de instruire a studenților, viitori specialiști în sectorul TIC, formați la Facultatea Electronică și Telecomunicații, UTM.

 

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI