Facultatea Tehnologia Alimentelor a primit vizita elevilor de la Colegiul Agroindustrial din Grinăuți

Departamentul Alimentație și Nutriție din cadrul Facultății Tehnologia Alimentelor, în colaborare cu echipa Centrului de Consiliere și  Orientare în Carieră al Universității Tehnice a Moldovei, au primit vizita unui grup de elevi de la specialitatea „Tehnologia alimentației publice” din cadrul Colegiului Agroindustrial din Grinăuți.

Elevii Colegiului Agroindustrial din Grinăuți, ghidați de către dna conf. univ., dr. Aurica CHIRSANOVA,șef Departament Alimentație și Nutriție, Facultatea Tehnologia Alimentelor, au vizitat laboratoarele și atelierele FTA, declarându-se impresionați de condițiile  de studii și deschiderea cadrelor didactice de aici.

Elevii de la Grinăuți au asistat cu interes și la câteva secvențe din cadrul disciplinelor de studii predate la FTA-UTM:

În cadrul atelierului Tehnici și tehnologii de creare a produselor noi” (titular: conf. univ., dr. Cristina POPOVICI) au fost expuse unele produse inovative aflate pe piața Republicii Moldova. Totodată, au fost examinați indicii fizico-chimic ai băuturilor pe bază de materii prime vegetale (migdale, alune, semințe de bostan, cadju etc.) destinate persoanelor cu intoleranță la lactoză, care țin un regim alimentar special etc.

La o prezentare a Gastronomiei moleculare” lect. univ., dr. Oxana RADU a expus principalele momente din tehnica sferificării și, ca rezultat, elevii au obținut icre artificiale cu gust de miere naturală, care ulterior au fost degustate și apreciate. Iar în cadrul lecției Tehnologia generală a produselor alimentare”, împreună cu doamna profesoară Oxana RADU, elevii au învățat să determine unii indici fizico-chimici ai mierii de albine.

Conf. univ., dr. Tatiana CAPCANARI le-a vorbit elevilor despre Compușii biologic activi”, elevii luând cunoștință de noțiunile de bază, tipurile de compuși biologic activi și proprietățile acestora. După activitatea teoretică, în cadrul laboratorului de cercetare elevii au examinat mai multe produse alimentare, evidențiind compoziția compușilor biologic activi prin metode instrumentale moderne. Aceste cercetări le-au permis să diferențieze produsele alimentare cu valoare biologică sporită și să selecteze produsele falsificate.

Vizita elevilor a culminat cu o masă rotundă, în cadrul căreia au fost abordate subiecte despre desfășurarea procesului de studii la specialitățile TMAP – „Tehnologia și managementul în alimentația publică” (licență); SPN – „Servicii publice în nutriție” (licență) și MRSC – „Managementul restaurantelor și servicii catering” (master).

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU