CCOC: rebranding creativ al etichetelor pentru vinurile marca UTM

Inspirat din ideea de a crea o ambianță care să îmbine o diversitate de aspecte cât mai largă – elemente de artă, cultură, dar și aspecte ale gândirii inginerești și inovației tehnice, Parcul dendrologic al Universității Tehnice a Moldovei constituie o nesecată sursă de inspirație atât pentru studenți și profesori, cât și pentru toți cei care îl vizitează.

Au găsit aici o veritabilă sursă de inspirație și ctitorii Centrului universitar de Consiliere și Orientare în Carieră – CCOC, directorul Radu MELNIC și vicedirectoarea Natalia ȘESTENCO, care și-au propus un rebranding al etichetelor care să reprezinte diferitele mărci de vinuri fabricate în cadrul Departamentului Chimie și Oenologie, Facultatea Tehnologia Alimentelor.

Astfel, printr-un fericit concurs de idei, etichetele diverselor vinuri cu marca UTM au căpătat un nou concept, design și conținut. Maiestuoasa sculptură a Gânditorului, asemănătoare celei de la Hamangia, care meditează asupra existenței, a fost atribuită vinului „Rara Neagră”. „Omul creator” – simbolizat prin celebrul artist şi inginer al Epocii Renașterii, Leonardo da Vinci, va însoți vinul „Merlot”. Primele invenții ale omului primitiv – aprinderea focului prin scânteie și dobândirea existenței sale cu ajutorul bâtei vor reprezenta vinul „Sauvignon Blanc”; simbolul Fertilității – vinul „Feteasca Neagră” (roze); imaginea evoluției roții – „Feteasca Neagră” (roșu), iar tramvaiul de epocă tras de cai, care circula cândva prin Chișinău – „Feteasca Regală”. Primul tractor apărut pe meleagurile noastre prin anii 50 ai secolului trecut – „Universal-2” a fost considerat reprezentativ pentru „Cabernet Sauvignon”. Simbolul național al neamului – teascul – s-a pretat excelent cu „Rkatsiteli”. Instalațiile eoliene – cu „Feteasca Albă”, simbolul dragostei eterne – „Băncile îndrăgostiților” – cu „Chardonnay”, iar simbolul Fecioarei – cu vinul „Viorica”.

Astfel, cu prilejul luminoaselor sărbători de Crăciun, UTM poate oferi oaspeților și partenerilor săi suvenire extrem de sugestive atât ca imagine și simbol, cât și ca conținut.

Crăciun fericit tuturor!

(Visited 145 times, 1 visits today)