Vizita expertului Universității UC Berkeley, Rick Rasmussen, la UTM

Universitatea Tehnică a Moldovei a primit vizita dlui Rick Rasmussen, director de Programe Startup din cadrul Centrului Sutardja pentru Antreprenoriat și Tehnologie, Universitatea Berkeley (California, SUA), scopul vizitei fiind înțelegerea proceselor universitare în vederea unor recomandări în domeniul său de expertiză.

Însoțit de reprezentanții proiectului Tehnologiile Viitorului Michelle Iliev și Alexei Burciu, dlui Rick Rasmusseni s-au prezentat rezultatele unor proiecte existente, colaborările cu companiile private și conceptul centrului CIRCLE. Expertul a menționat că aducerea de către companii a echipamentelor reale în sălile universitare de laborator poate provoca studenții în găsirea unor soluții neașteptate și îmbunătățirea celor existente, experiență a multiplelor cursuri ale universității din care face parte. Inițiativele studențești cum ar fi FarmBot-ul au fost la fel menționate de invitat ca unele de susținut, dar care trebuie să aibă o finalitate de piață pentru a motiva mai bine studenții.
Expertului i s-a comunicat și într-o ședință online cu rectorul universității, prof. univ. dr. hab. Viorel Bostan, aflat cu o vizită de lucru la Strasbourg, despre activitățile universitare și parteneriatele existente în vederea impulsionării inițiativelor antreprenoriale, căci pentru ingineri este important și finalitatea produsului plasat pe piață.

Itinerarul vizitei de azi a presupus și FabLab-ul, în care managerul comunicare Paula Popescu a trecut în revistă scopurile și activitățile acestui centru de creație și producere – cu un adevărat potențial antreprenorial. Iar Andrei Bragarenco, directorului MicroLab rezident FabLab, a susținut în discursul său că dezvoltarea competențelor de antreprenoriat poate fi realizată cu succes în cadrul proiectelor semestriale PBL. Acestea pot deveni adevărate lansatoare de proiecte antreprenoriale de succes, fapt confirmat de expertul Rick Rasmussen.

Interacțiunea cu expertul universității californiene Berkeley dl Rick Rasmussen s-a realizat în cadrul Proiectului Tehnologiile Viitorului cu suportul USAID Moldova și Ambasadei Suediei la Chișinău.

(Visited 184 times, 1 visits today)