CCOC și FCIM-UTM la Decada Științelor Exacte organizată de Liceul Teoretic „Ion Creangă” din Chișinău

Inițiativa Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) al Universității Tehnice a Moldovei  „Profesor pentru o zi”, inaugurată cu succes acum o săptămână la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din Chișinău cu două lecții de Informatică mai altfel ținute de către tânărul profesor al Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică (FCIM), lect. asist. Ernest BÎTCA, și-a găsit neîntârziat un ecou pe măsură. Profund impresionate de potențialul de care a dat dovadă reprezentantul FCIM, profesoarele de informatică de la Liceul „Ion Creangă”, Viorica JUC și Lilia MIHALACHE, au dorit să le facă discipolilor lor o prezentare mai largă a FCIM-UTM, venind cu invitația de a repeta inițiativa într-un format extins.

Răspunsul CCOC-FCIM nu s-a lăsat mult așteptat, astfel că invitația a fost onorată de un întreg „desant” de profesori și studenți: echipa CCOC, reprezentată de către directorul Radu MELNIC, vicedirectoarea Natalia ȘESTENCO, designerul Sandu GORIȚĂ și o întreagă echipă de la FCIM, în frunte cu decanul FCIM, conf. univ., dr. Dumitru CIORBĂ, însoțit de profesorii – conf. univ., dr. în tehnică Viorica SUDACEVSCHI, șef Departament Informatică și Ingineria Sistemelor; conf. univ., dr. în informatică Ion FIODOROV, șef Departament Ingineria Software și Automatică; asist. univ.  Varvara CIORBA de la Departamentul Ingineria Software şi Automatică și  lect. univ. Andrei BRAGARENCO, Departamentul Microelectronică şi Inginerie Biomedicală. Profesorii au făcut o prezentare exhaustivă a programelor de studii din cadrul FCIM – Calculatoare și rețele, Informatica aplicată, Managementul informației, Robotică și mecatronică; Automatică și informatică, Ingineria software, Securitate informațională și Tehnologia informației; Electronica aplicată, Ingineria biomedicală, Microelectronică și nanotehnologii. Iar echipa de studenți care i-au însoțit au impresionat cu prezentarea a peste 20 de proiecte, pe care ei înșiși le-au elaborat și prezentat cu succes în cadrul diverselor concursuri studențești.

A fost o vizită din care au avut multe de învățat atât gazdele, cât și invitații, o vizită care s-a înscris perfect în contextul Decadei Științelor Exacte realizată de Instituția Publică Liceul Teoretic „Ion Creangă” din Chișinău, la inițiativa stimatelor profesoare Viorica JUC și Lilia MIHALACHE.

 

 

(Visited 120 times, 1 visits today)