Iurie SUBOTIN – noul decan al Facultății Tehnologia Alimentelor, ales de Senatul UTM

Astăzi, 23 noiembrie 2021, Senatul Universității Tehnice a Moldovei l-a ales în unanimitate (cu 0 voturi CONTRA) pe cel mai IUBIT profesor de chimie, dl Iurie SUBOTIN, în calitate de decan al Facultății Tehnologia Alimentelor.

Iurie SUBOTIN este de 25 de ani conferențiar universitar, doctor în chimie la UTM, iar de câțiva ani și profesor de chimie la Instituția Publică Liceul Teoretic „Ion Creangă” din Chișinău.  

„Pentru mine, a fi profesor înseamnă să intri cu plăcere în sala de studii și cu plăcere să ieși. Trebuie să mergi la serviciu cu plăcere, pentru mine asta înseamnă a fi profesor”, subliniază dascălul. În opinia sa, profesorul trebuie să lucreze cu plăcere indiferent de grupa de elevi/studenți și să încerce să se facă auzit de cât mai mulți. Consideră că educația are un rol crucial în societate, deoarece profesorii încearcă să formeze Omul. Contează foarte mult cum va ieși copilul din școală și studentul din universitate – cu ce sentimente, ce a memorizat în timpul orelor. „Nu poți ști totul, dar contează să știi unde să cauți ca să poți rezolva problema care apare în fața ta”, mai susține Iurie SUBOTIN.

Sincere felicitări, dle decan! Cu siguranță, veți continua cu aceeași pasiune și dedicație activitatea la FTA, având în față un model de seamă – decanul Vladislav REȘITCA, actualmente prorector pentru studii al Universității Tehnice a Moldovei!

(Visited 83 times, 1 visits today)