Un viitor Acord de Cooperare privind studiile superioare de master cu dublă diplomă UTM-ASUE

Unul din rezultatele Acordului de Cooperare între Universitatea Tehnică a Moldovei și Universitatea de Stat de Economie din Armenia (Armenian State University of Economics – ASUE) semnat în data de 8 noiembrie a.c. este crearea unui nou program comun de master în cadrul Facultății Inginerie Economică și Business din cadrul UTM.

Astăzi a fost pusă în discuție această finalitate valoroasă a Acordului de Cooperare General în vederea înființării unui program comun de studii universitare de master între cele două universități. Aceasta va extinde oportunitățile și beneficiile studierii concomitente la două universități partenere și valorificării performanțelor în domeniul educației și al cercetării.

Ședința comună cu doamna prorector pe Relații Internaționale – Luisine Danielyan și șeful Serviciului Relații InternaționaleAnzhelika Musayelyan au vizat stabilirea primilor pași a acțiunilor concrete privind dezvoltarea unui nou program de studii superioare de master cu dublă diplomă ce va prezenta o șansă excelentă pentru studenții ambelor Universități de a obține nu numai experiență internațională, dar și de a deveni deținători a două diplome de studiu în cadrul unui program de master.

În cadrul întâlnirii în format online pe platforma Zoom, Universitatea Tehnică a Moldovei a fost reprezentată de prorectorul pentru probleme financiare și relații internaționale – Daniela Pojar și șeful Serviciului Relații Internaționale – Cristina Efremov.

S-a convenit, de comun acord, să se acționeze pas cu pas pe toate nivelurile, cu privire la colaborarea instituțională ce întrunește parteneriatul dintre UTM și, respectiv, ASUE. Prin semnarea acordurilor de dublă diplomă, UTM și ASUE vor stimula cu certitudine, mobilitatea studenților, lărgirea orizontului, sporirea competitivității acestora pe piața muncii, atât la nivel național, cât și la nivel internațional.

(n.r. autor text – Cristina Efremov)

 

 

(Visited 97 times, 1 visits today)