UTM: accent deosebit pe cunoașterea limbilor străine

Un pas foarte important în dezvoltarea profesională a unui profesor de limba engleză, chiar dacă acesta are ani buni de experiență în spate, este certificarea Cambridge – cel mai răspândit certificat TESOL la nivel mondial, acceptat de instituții de prestigiu din întreaga lume.

Și pentru că atingerea unui asemenea grad de dezvoltare profesională constituie un model demn de urmat, mai multe cadre didactice din cadrul UTM  s-au înscris la cursuri Cambridge, reușind să obțină certificări recunoscute internațional.

Astăzi, într-un cadru festiv, rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, alături de decanul Facultății Tehnologia Alimentelor, conf. univ., dr. Iurie SUBOTIN, și șefa Departamentului Limbi Străine, conf. univ., dr. Svetlana CATERENCIUC, a înmânat certificate profesorilor și studenților UTM care au absolvit acest curs, dorindu-le mult succes în activitatea de zi cu zi.

În context, dl rector a menționat că administrația Universității va susține în continuare inițiativa  de a instrui corpul profesoral la limba engleză, invitând și studenții să urmeze cursuri Cambridge și TOEFL, acestea fiind centrate pe tehnici moderne și eficiente de predare a limbii engleze, oferind cursanților o evoluție reală în cunoașterea și aplicarea practică a acestei limbi de circulație internațională. Un avantaj specific al certificatelor Cambridge rezidă în faptul că acestea oferă o recunoaștere internațională a nivelului de cunoștințe de limba engleză, substituind aproape pretutindeni diferitele examene de limba engleză (BAC, admitere la master, doctorat) și reprezentând un avantaj major în obținerea unui job sau a unei burse de studiu.

[av_gallery ids=’96311,96312,96313′ style=’big_thumb’ preview_size=’featured_large’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’featured_large’ columns=’3′ imagelink=’lightbox’ link_dest=” lightbox_text=’caption’ lazyload=’avia_lazyload’ img_scrset=” html_lazy_loading=’disabled’ alb_description=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-2ac645′ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU