Apel pentru idei DANOVA

Dragi inovatori, practicieni, inventatori, antreprenori, persoane creative din toate mediile, start-up-uri, organizații de cercetare și business, care lucrează la soluții inovatoare și accesibile pentru transporturi, Vă amintim că  Apelul pentru idei este  DESCHIS!

PREMIUL  ESTE DE 10 000 EUR!

Proiectul Interreg „DANOVA: Servicii inovatoare de transport pentru nevăzători și pasageri cu deficiențe de vedere în regiunea Dunării” este unul de cooperare transnațională, cofinanțat din fondurile Uniunii Europene (ERDF, IPA și ENI). DANOVA își propune să îmbunătățească accesibilitatea aeroporturilor, a porturilor maritime și a gărilor de tren/autobuz prin dezvoltarea unui set de noi servicii și competențe, care vor permite pasagerilor cu deficiențe de vedere să aibă acces deplin la toate informațiile și serviciile de transport. Prin urmare, partenerii proiectului vă solicită DVS să aduceți și prezentați cunoștințele Dvs suplimentare cu referire la soluții, care pot face facilitățile de transport mai accesibile pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe de vedere.

Prin acest apel, aveți ocazia să vă prezentați ideea partenerilor internaționali din domeniul transporturilor și organizațiilor care reprezintă persoane nevăzătoare și cu deficiențe de vedere. Câștigătorul apelului va ajunge să prezinte ideea la conferința finală a proiectului de la Viena, Austria și să facă parte din publicația oficială a proiectului, care va rezuma ideile selectate! În plus, va putea beneficia de stabilirea de contacte cu partenerii și finanțatorii proiectului pentru aşi putea implementa ideea.

Apelul de idei inovatoare pentru îmbunătățirea accesibilității facilităților de transport pentru nevăzători și persoane cu deficiențe de vedere va fi deschis pentru a fi prezentat prin intermediul acestui formular[1] – de la  1 septembrie până la 30 noiembrie 2021.

Decizia și anunțul câștigătorului –  în prima săptămână a lunii decembrie 2021.

Consultați partenerul de proiect din țara dumneavoastră în cazul în care aveți nevoie de ajutor la traducerea formularului.

Acceptăm propuneri de idei în două categorii diferite:

  • Modificări ale mediului construit: conversia sau adaptarea unui anumit mediu într-un mod care să-l facă mai accesibil nevăzătorilor și persoanelor cu deficiențe de vedere; acestea includ modificări sau completări, precum echipamente tehnice, care sunt instalate pe o structură construită;
  • Tehnologie de asistare: elemente concepute special pentru a ajuta persoanele cu deficiențe de vedere cu infrastructură de transport și mobilitate.

Criterii de selecție și evaluare

Propunerile trebuie să abordeze problema mobilității sigure și independente pentru pasagerii nevăzători și cu deficiențe de vedere. Propunerile vor fi evaluate de un juriu internațional interdisciplinar, format din reprezentanți ai organizațiilor partenere și experți invitați. Obiectul evaluării va fi calitatea ideii și utilitatea sa directă la conceptul transnațional pentru aeroporturi/porturi maritime/gări de cale ferată și autobuze, stații de transport public, complet accesibile pentru pasagerii nevăzători și cu deficiențe de vedere.

Criteriile specifice de evaluare sunt:

  • legătură directă cu transportul
  • existența infrastructurii, pe care să se bazeze ideea
  • competențe limitate necesare pentru utilizarea soluției
  • valoare adăugată în comparație cu soluțiile existente
  • timp pentru punerea în aplicare
  • bugetul și cheltuielile operaționale

Decizia finală privind rezultatele Apelului de idei va fi anunțată public în Decembrie 2021  pe pagina de internet a programului Interreg Danube Transnational[2]. Vă rugăm să direcționați orice întrebări legate de Apel partenerului de Program din țara dumneavoastră prin adresa de email alina.ostapov@arh.utm.md. Dacă vă aflați în o altă țară, în care există parteneri ai Programului (vezi lista de contact de mai jos), vă puteți adresa corespunzător. Cum s-a menționat mai sus, ideile selectate vor avea șansa de a fi prezentate la conferința finală de la Viena, cheltuielile de deplasare și cazare fiind acoperite de proiect.

Rămâneți conectați pentru mai multe informații despre Apelul urmărind proiectul DANOVA pe platformele oficiale de pe web și social media:

Facebook                    https://www.facebook.com/Interreg-DANOVA-100215245178279/

Web DANOVA          http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/danova

Instagram                   https://www.instagram.com/interregdanova/       

Asteptam cu nerăbdare participarea Dumneavoastră!

Echipa de proiect DANOVA

Partenerii proiectului DANOVA și informații de contact

Stat

Partener responsabil de proiect

Persoana de contact a proiectului

E-mail

Croaţia

Uniunea nevăzătorilor din Croația

Bruno Tot

bruno.tot@savez-slijepih.hr

Moldova

Universitatea Tehnică a Moldovei

Alina Ostapov

alina.ostapov@arh.utm.md

Ungaria

 

 

 

Va fi furnizat în curând

Slovenia

Universitatea din Maribor

Abhilash Hanžič

katja.hanzic@um.si

Bulgaria

 

 Kostadin Savov

battinnovation@gmail.com

Austria

Federația austriacă a nevăzătorilor și a persoanelor cu deficiențe de vedere

Maylin Kretzschmar

international@blindenverband.at

Slovacia

 

 

Va fi furnizat în curând

Muntenegru

 

Maja Danilovic

majadanilovicko@gmail.com

Bosnia şi Herţegovina

 

 Berin Riđanović

bridjanovic@sarajevo-airport.ba

Republica Cehă

 

 

Va fi furnizat în curând

[1] https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScHNsFfMolnPrTWv7EBk-_IT7bkGCctdOVKE8B6C8OKGVqTHw/viewform

[2] http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/danova

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU