Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

FCGC-UTM: Școala de Vară „Învățarea bazată pe probleme ghidată de mediul de afaceri pentru excelență academică în Geoinformatică”

Centrul pentru studii academice avansate – CAAS din or. Dubrovnik, Croația din cadrul Universității din Zagreb, găzduiește în perioada 13.09.2021-18.09.2021 Școala de vară desfășurată sub auspiciile proiectului educațional „Învățarea bazată pe probleme ghidată de mediul de afaceri pentru excelență academică în Geoinformatică – GEOBIZ/Business driven problem-based learning for academic excellence in geoinformatics – GEOBIZ”,  finanțat de Uniunea Europeană Erasmus+KA2 – Consolidarea capacităților internaționale Nr. 610225-EPP-1-2019-1-HR-EPPKA2-CBHE-JP (coordonator proiect din partea UTM: conf. univ., dr. ing. Livia NISTOR-LOPATENCO, decan FCGC).

01 1

Delegați la acest eveniment din partea Facultății Construcții, Geodezie și Cadastru a Universității Tehnice a Moldovei sunt conf. univ., dr. Vasile GRAMA, asist. univ., drd. Dumitru BOTNARU și asist. univ. Eugeniu ȚIGANU.

Școala de vară este axată pe implementarea metodologiei PBL (Problem Based Learning/ Învățare bazată pe probleme) în procesul educațional la universitățile partenere din cadrul proiectului.  Participanții la eveniment își propun diverse studii de caz, care includ circa 11 probleme din domeniului Geoinformaticii, inclusiv care se regăsesc în structura și conținutul disciplinelor din planul de învățământ, ediția 2021 a programului de studii de licență, ciclul I „Inginerie Geodezică și Cadastru/IGC”, implementat la UTM din 01.09.2021. Cele 3 cadre didactice de la Departamentul Inginerie Civilă și Geodezie, FCGC, UTM sunt implicate activ în perfectarea și prezentarea modului de predare a unor subiecte academice cu aplicarea metodologiei PBL, structurând bine din punct de vedere didactic, dar și în detaliu, cu date cât mai exacte, reale pentru ulterioarele orele de aplicații la revenirea acasă.

Lucrările seminarelor sunt expuse în limba engleză, discutate public și apreciate de către partenerii participanți ai proiectului GEOBIZ, fiind apreciate ca fiind un salt calitativ în procesul educațional la FCGC prin actualizarea și modernizarea materialelor didactice, instruirea cadrelor didactice etc., fapt ce va spori gradul de cunoaștere și de încredere a studenților și absolvenților programului de studii de licență „Inginerie Geodezică și Cadastru/IGC”.

În plan general, activitățile Școlii de vară de la Dubrovnik, Croația au ca scop creșterea gradului inovativ al universităților partenere, cooperarea mutuală cu mediul social-economic (întreprinderi, autorități în domeniu) prin dezvoltarea și mentenanța platformei GEOBIZ MOODLE – Business Academia cu acces public de viitor, oferind noi oportunități și deschideri spre cooperare și colaborare atât între universitățile partenere din cadrul proiectului, cât și la nivel individual între cadrele didactice.

[av_gallery ids=’93883,93884,93885,93886,93887,93888,93889,93890′ style=’big_thumb’ preview_size=’extra_large’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’extra_large’ columns=’4′ imagelink=’lightbox’ link_dest=” lightbox_text=’caption’ lazyload=’avia_lazyload’ html_lazy_loading=’disabled’ alb_description=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-pva3pz’ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI