AgroIT – locul unde agricultura se integrează cu tehnologiile informaționale

Clubul Ingineresc Micro Lab lansează programul educațional Academia Agro IT cu suportul USAID Moldova, prin intermediul proiectului Agricultura Performantă în Moldova, care prevede implicarea tinerilor în dezvoltarea proiectelor de integrare a tehnologiilor informaționale în producerea agricolă cu valoare înaltă.

Prin programul Agro IT echipa Clubului Micro Lab își propune să răspundă la un șir de întrebări, cum ar fi: ce soluții ar putea genera viziunea unui tehnician și inginer IT într-o problemă de producere agricolă; care sunt limitele colaborărilor intersectoriale, dar cel mai important care îi sunt posibilitățile; cum ar arăta agricultura din Moldova dacă am reuși să schimbăm felul în care o abordăm.

În cadrul Academiei Agro IT vor fi selectați 20 de studenți din ultimii ani de la Universitatea Agrară de Stat din Moldova și de la Universitatea Tehnică a Moldovei, dar și tineri specialiști practicieni din cele două domenii pentru o provocare intelectuală ce ar putea servi drept punct de pornire în crearea unei noi direcții, neexplorate până acum și anume cea de integrare a tehnologiilor informaționale în producerea agricolă. Durata programului Academia Agro IT este de un an academic, iar recrutarea participanților începe din 23.08.2021 și va rămâne deschisă până la 21.09.2021. 

De asemenea, în proiect sunt invitate să participe și companiile agricole, care sunt gata să furnizeze informații din procesul lor de lucru, să adopte și testeze soluțiile inovatoare generate de tineri, pentru a propulsa procesele interne într-o direcție nouă, tehnologică, inteligentă.

Participanții vor lucra în echipe asupra studiilor de caz reale încercând să abordeze problemele dintr-o perspectivă intersectorială cuprinzătoare, combinând cunoștințele din domeniul agronomiei, horticulturii, electrificării, mecanizării agriculturii și cele din domeniul IT, microelectronică și robotică, unde aceștia vor construi cunoștințe transversale pe durata proiectului. 

În procesul de dezvoltare a soluțiilor de la identificarea problemei, dezvoltarea arhitecturii și programarea sau integrarea soluției în mediul real de producere agricolă, participanții vor fi instruiți și ghidați de către mentorii programului, experți din domeniu agricol și tehnic.

Clubul Ingineresc Micro Lab asigură programe de mentorship și de încurajare a ideilor inovatoare pentru creșterea comunității de ingineri în Sisteme Incorporate Inteligente cum ar fi Automotive, Robotica, Internet of things, Echipamente Industriale, Elaborare disp Electronice, în Republica Moldova. Micro Lab a reușit să ghideze sute de elevi și studenți pe parcursul activității sale de peste 10 ani, fapt  care i-a clasat pe primul loc în țară la acest criteriu.

[av_gallery ids=’93336′ style=’big_thumb lightbox_gallery’ preview_size=’2048×2048′ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ link_dest=” lightbox_text=’caption’ lazyload=’avia_lazyload’ html_lazy_loading=’disabled’ alb_description=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-okwf9y’ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU