De ce este nevoie să faci o facultate în domeniul IT? Pentru că îți asigură creșterea continuă în carieră.

Dincolo de faptul că este un domeniu foarte complex, în continuă schimbare, cu joburi faimos de bine plătite, dacă alegi acest vector trebuie să știi că IT-ul cuprinde domenii de vârf ale științei și tehnicii contemporane – sisteme și calculatoare, care constituie suportul societății informaționale.

Atuul cel mai mare al acestei profesii este că oricât de mulți specialiști am avea în industria IT, deficitul de cadre se menține constant. De ce? Pentru că, în lumina noilor realități, orice job presupune astăzi, neapărat, o reconversie profesională către domeniul IT și aceasta este de neoprit.

Având o istorie de peste o jumătate de secol (în 1967 a fost fondată  Facultatea de Electrofizică, care, în 1987, a fost divizată în două facultăți – de Calculatoare, Informatică și Microelectronică și cea de Radiotelecomunicații), la ora actuală Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică din cadrul UTM ține degetul pe pulsul celor mai importanți angajatori din IT, oferindu-ți șansa să te angajezi încă din facultate. Circa 70 la sută din specialiștii IT din țară sunt absolvenți ai UTM!

*Accesând butoanele cu programele de studii, veți putea afla mai multe informații prezentate de facultate.

(Visited 348 times, 1 visits today)