Unul dintre cele mai vechi domenii de dezvoltare din lume – construcțiile, dar și ramurile conexe ale acestuia – geodezia și cadastrul, revin în atenția tinerilor care se pregătesc să dea admiterea la facultate. E o alegere cu mari perspective! Căci construcțiile reprezintă o implicare creativă imensă, dar și multă știință, cunoaștere.

De altfel,  necesitatea cunoașterii formei și dimensiunilor terenurilor şi a reprezentării lor pe hărți şi planuri a definit scopul și nobila misiune a Facultății Construcții, Geodezie și Cadastru. Aici domnește un mediu oportun pentru dezvoltarea talentelor şi abilitaților, prin implicarea în proiecte desfășurate pe teren, elaborarea planurilor şi hârților, aplicarea unor noi tehnologii de execuție a lucrărilor de construcție-montaj, dezvoltarea, gestiunea și evaluarea construcțiilor, dar şi multe altele.

În Republica Moldova pregătirea inginerilor a demarat în anul 1959, în cadrul Facultății de Ingineri-Tehnicieni. În 1964, odată cu fondarea Institutului Politehnic din Chișinău (actualmente Universitatea Tehnică a Moldovei) printre primele 5 facultăți ale instituției a fost și cea de Ingineri-Constructori, actualmente Facultatea Construcții, Geodezie și Cadastru (FCGC). Până în prezent, FCGC a pregătit aproape 13 mii de ingineri constructori, ingineri evaluatori, geodezi sau, cum se numeau pe timpuri, ingineri hotarnici (care stabilesc hotarele – unor moșii, terenuri). Așa cum și-au depășit în timp denumirea, inginerii din acest domeniu au devansat la propriu și spațiile/hotarele autohtone, absolvenții FCGC-UTM activând astăzi atât în țară, cât și peste hotare, ducând faima țării noastre peste tot în lume.

*Accesând butoanele cu programele de studii, veți putea afla mai multe informații prezentate de facultate.

(Visited 201 times, 1 visits today)