Dragi candidați la studii! Știați că cea mai mare și cunoscută facultate în domeniul industriei alimentare din Moldova se află la UTM? Se numește Facultatea Tehnologia Alimentelor și formează competențe de organizare a unei alimentații corecte și echilibrate, de elaborare și implementare a unor noi rețete și tehnologii de preparare a unui larg sortiment de produse culinare, de cofetărie, din carne, lapte, de fabricare a vinurilor, spumantelor, divinurilor; păstrării și prelucrării fructelor și legumelor; de gestionare a afacerilor în domeniul industriei alimentare etc.

Facultatea se bucură de o mare priză la public. Specialiști recunoscuți în întreaga lume vin la FTA în vizită, susțin prelegeri, cursuri, master-classuri, care se transformă în veritabile show-uri culinare.

La originile Facultăţii a stat specialitatea inginerească „Chimia industrială” (pentru industria alimentară), fondată în 1959 în cadrul Facultății de Chimie a USM. În 1964 contingentul de studenți a fost transferat la Institutul Politehnic, în cadrul noii Facultăți de Tehnologie. În cadrul FTA activează 4 departamente – Tehnologia produselor alimentare, Alimentație și nutriție, Oenologie și chimie, Limbi străine, mai multe platforme de excelență în domeniu: Centrul de Cercetări Oenologice, Centrul didactico-științific în domeniul păstrării produselor horticole, Centrul de excelență didactico-științific și de instruire continuă în domeniul alimentației publice, Filiera Francofonă TEHNOLOGIES ALIMENTAIRES, școala de somelieri etc.

Vino la FTA-UTM să descoperi arta tehnologiei alimentelor, a organizării și promovării unui mod sănătos de viață!

*Accesând butoanele cu programele de studii, veți putea afla mai multe informații prezentate de facultate.

(Visited 283 times, 1 visits today)