EDUCAT susține activitățile educaționale în cadrul parteneriatului UTM-EMA-SlovakAid-ESET

Responsabilitatea socială constituie pentru Universitatea Tehnică a Moldovei un subiect central. În acest context, astăzi, rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, alături de prorectorul Dinu ȚURCANU, au primit vizita delegației Asociației pentru Dezvoltarea Tehnologiilor Informaționale EDUCAT.

Părțile au semnat un Acord privind folosința gratuită a echipamentului din Laboratorul Academiei de Securitate Cibernetică în cadrul programului GirlsGoIT pentru organizarea activităților educaționale realizate în cadrul parteneriatului UTM/ EMA/ SlovakAid/ ESET/ Asociația pentru Dezvoltarea Tehnologiilor Informaționale EDUCAT.

Proiectul „GirlsGoIT” le va ofe­ri tinerelor posibilitatea să-și dezvolte competențele di­gitale și de management și își propune să reducă inegalitatea de gen în dome­niu.

„Proiectul re­zolvă această divizare artificială şi va atrage cât mai multe fete în domeniul Tehnologiei Informației. Mai exis­tă, din păcate, aceste stereotipuri care deseori sunt programate în subconștientul nostru de mic co­pil. De exemplu, când alegem un cadou pentru un copil, pentru fete alegem o păpuşă, iar pentru un băiat – o mașină. Dar eu cred că deja societatea modernă încearcă să elimine aceste prejudecăți şi cu trecerea timpului ele vor dispă­rea”, a menționat Viorel BOSTAN, recto­rul Universităţii Tehnice a Mol­dovei.

(Visited 27 times, 1 visits today)