- UTM - https://utm.md -

Echipa UTM CIRCLE Automation Team a cucerit Premiul Special iDEAS

Felicitări echipei CIRCLE Automation Team, care a obținut Premiul Special în cadrul concursului studențesc Intelligent Driving, Engineering & Autonomous Systems (iDEAS), ediția a XIV-a – 2021, organizat în perioada 21-22 mai de către SC CONTINENTAL SRL Iași, România.

iDEAS este o competiție studențească, ce reunește într-un singur concept inovator viitorul conducerii autonome și inteligente. Astfel, fiecare echipă a avut ca sarcină conceperea unei mașini autonome, cu implementarea algoritmilor inteligenți de conducre, de recunoaștere a condițiilor din trafic și luarea deciziilor în mod autonom.

Concursul s-a desfășurat în trei etape:

  1. Etapa de preselecție a echipelor.
  2. Etapa de DESIGN CHALLENGE, unde fiecare echipă a avut de prezentat conceptul proiectului, arhitectura sistemului, sisteme de control a motoarelor, sistemul de recunoaștere a semnelor de circulație.
  3. Etapa de RACE CHALLENGE – finala competiției.

În finală au participat 8 echipe din România și Republica Moldova. Universitatea Tehnică a Moldovei a fost reprezentată de către echipa CIRCLE Automation Team, constituită din studenții Daniela URECHE, Iulian APOSTOL, Dragoș MURSA, Dumitru DIOCHER, specialitatea Automatică și Informatică, Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică, îndrumată de către lectorul universitar Dumitru MORARU.

 

(Visited 87 times, 1 visits today)