Bursa de cercetare doctorală „Eugen Ionescu” – pentru UTM-ista Marina CIOBANU

Marina CIOBANU este tânăra cercetătoare a Universității Tehnice a Moldovei, care a câștigat una din cele 67 de burse de cercetare (31 – de doctorat, 5 – de reînnoire doctorală și 31 – de post-doctorat) acordate de Comisia Națională de Selecție a Programului de Burse de cercetare doctorală și postdoctorală „Eugen Ionescu” în urma apelului 2020-2021 lansat de Agenția Universitară Francofonă (AUF) pentru Europa Centrală și de Est.

Respectiva bursă pentru doctoranzi și profesori-cercetători francofoni prevede un stagiu de trei luni într-o țară europeană. Reprezentanta UTM va urma acest stagiu la Institutul Național de Fizică a Materialelor București, România – specialitatea sa de doctorat fiind din același domeniu – 134.01. Fizică și Tehnologia Materialelor, în prezent d-sa fiind conferențiar universitar în 05 Științe ale naturii, matematica și statistici / 053 Științe fizice.

Un număr de 423 de cereri considerate admisibile au fost evaluate științific de către profesori-cercetători din instituții academice românești, membri ai Agenției universitare a francofoniei. 25 de universități românești care participă la program îi vor primi pe noii destinatari pentru stagii de 3 luni, începând cu luna septembrie a anului viitor.

Mulțumindu-le pentru tenacitate și stăruință, organizatorii au declarat că aranjamentele pentru implementarea mobilității în contextul actual al pandemiei COVID-19 vor fi comunicate beneficiarilor la o dată ulterioară prin e-mail.

Sincere felicitări și succes în continuare, dnă  conf. univ. Marina CIOBANU!

Per aspera ad astra!

(Visited 270 times, 1 visits today)