- UTM - https://utm.md -

Vizita de studiu virtuală la Universitatea Guglielmo Marconi, Italia

Vizita de studiu virtuală la Universitatea Guglielmo Marconi, Italia a fost organizată în cadrul proiectului Minerva în perioada 17-18 mai 2021, și a fost dedicată identificării standardelor legate de serviciile științei deschise (WP3 / D3.1 / A3.1.2).

Reprezentanții UTM: Rodica Cujbă, Zinaida Stratan, dr.hab. Larisa Bugaian și dr. Carolina Timco, alături de alți membri ai grupului de lucru universitare de știința deschisă (OS-UWG) din Moldova și Armenia, precum și de membrii universităților europene ai consorțiului MINERVA, au participat la diverse activități, axate pe transferul de experiență și cunoștințe legate de planificarea, partajarea și gestionarea datelor de cercetare. Subiectele abordate au fost: Știința deschisă în perspectiva cercetătorului italian; Provocări și bune practici din partea instituțiilor publice de cercetare din Italia; Dimensiunile și problemele bibliotecilor consiliului național de cercetare; Prezentarea sistemului Castelli Romani. Prezentările au fost realizate de către reprezentanții instituției gazdă – Universitatea Guglielmo Marconi, Consiliului Național de Cercetare din Italia, Bibliotecii Consorțiul de sistem al Castelli Romani, Laboratorului Național din Frascati (LNF) al Institutului Național de Fizică Nucleară, Bibliotecii Tor Vergata (ARTOV).

Urmare a prezentărilor realizate de partenerii europeni de proiect au fost inițiate discuții pe marginea subiectelor abordate, iar partenerii moldoveni și armeni vor avea suport din partea instituțiilor italiene în vederea îmbunătățirii practicelor instituționale de știință deschisă. 

Proiectul Minerva “Consolidarea capacităților de gestionare a cercetării și a Științei Deschise ale instituțiilor de învățământ superior din Republica Moldova și Armenia”, n/r 597912-EPP-1-2018-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP este implementat cu suportul financiar al UE prin programul Erasmus+

Mai multe detalii despre proiect pe: https://proiecte.utm.md/minerva-2/ [1] și http://minerva-project.ase.md/en/ [2]

(Visited 22 times, 1 visits today)