„Maestru în Arte” la UTM

La 17 mai 2021 Președintele RM Maia SANDU a semnat Decretul nr. 103- IX privind conferirea titlurilor onorifice ,,pentru muncă îndelungată și prodigioasă în domeniul culturii, contribuție la promovarea valorilor moral-spirituale, succese în activitatea de creație și înaltă măiestrie profesională” pentru mai multe personalități marcante din domeniul culturii din Republica Moldova.

Printre ei se numără și conferentiarul universitar, renumitul artist plastic și poet, membru din oficiu al Comitetului Sindical al salariaților UTM, Victor Cobzac.

Victor Cobzac a absolvit Institutul de Stat de Arte Plastice „V. Surikov” din Moscova, Federația Rusă, pictura de șevalet. Este membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova, conferențiar universitar la Universitatea Tehnică a Moldovei. Are în palmares zeci de premii la diverse festivaluri și concursuri de poezie. Picturile sale au fost expuse în cadrul diverselor expoziţii de grup şi personale în ţară şi peste hotare (România, SUA, Ungaria, Belgia, Rusia, Franţa şi Ucraina), se regăsesc în colecţii de stat şi private din multe ţări europene. A ilustrat peste 30 de cărţi.

Felicitări, stimate dle Victor Cobzac, pentru titlul onorific ,,Maestru în Artă” și fie ca muza frumosului să nu va părăsească niciodată!

Decret 103

(Visited 205 times, 1 visits today)