Cele 12 stele de pe drapelul UE s-au regăsit triplu în contextul conferinței științifice studențești „Dezvoltarea Republicii Moldova în contextul valorilor europene”. Organizat în 12 mai de către Departamentul Științe Socioumane din cadrul FCIM-UTM, evenimentul a întrunit 12 participanți, care au prezentat 12 comunicări remarcabile prin profunzimea și maturitatea gândirii.

Astfel, solemn și simbolic, studenții FCIM au marcat Ziua Europei, dedicată Păcii și Unității Europene, Democrației și Statului de drept, Libertății și Egalității, Drepturilor Omului și Demnității Umane, Valorilor Comune și Toleranței.

Evenimentul a fost inaugurat de distinsa doamnă deputat al Parlamentului Republicii Moldova, Veronica Roșca, care a venit cu un cuvânt de salut, încurajând tinerii cerecetători să continue promovarea și cultivarea valorilor europene în societatea noastră, să participe activ la consolidarea democrației și a statului de drept și să contribuie la construirea responsabilă a viitorului țării noastre ca stat european.

Ghidați de profesorii lor, studenți-participanți la conferință și-au propus să reflecteze asupra unor probleme actualitate stringentă: de la perspectivele pragmatice ale dreptății ca ideal al oricărei societăți la perspectivele pieței IT ca domeniu de dezvoltare strategică a oricărei țări; de la concepția Freeland, politica green-auto europeană, Chișinău smart-green city la influențele artei Renașterii asupra culturii europene contemporane.

De asemenea, au fost abordate valorile, simbolurile și politicile europene prin evidențierea bunelor practici demne de a fi preluate în calitate de soluții și strategii în depășirea provocărilor cu care se confruntă actualmente societatea moldovenească.

Mândri de voi, dragi studenți UTM-iști, pentru interesul și curajul de a dezvălui probleme și a identifica soluții, a adresa întrebări și a oferi răspunsuri, a propune scopuri, a tinde și a reuși în atingerea lor!

 

(Visited 85 times, 1 visits today)