Tim Lider Stefanini GROUP despre Time Management

Rebeca TOADER, Tim Lider Stefanini GROUP, companie de IT prezentă în peste 40 de țări, inclusiv în R. Moldova, a ținut pentru studenții Facultății Electronică și Telecomunicații a Universității Tehnice a Moldovei, ciclurile I – Licență și II – Master, un workshop interactiv online pe tema: „Time Management”.

Workshop-ul și-a propus următoarele obiective: să-i ajute pe studenți să folosească rațional timpul de care dispun, să-l gestioneze cât mai eficient, să fie conștienți de faptul că pot controla timpul.

Au fost menționate trei metode de eficientizare a timpului, și anume:

Organizarea.  În mod ideal, în fiecare seară ar trebui să fie întocmită o listă cu ce ai de făcut a doua zi. Pentru zilele următoare nu se planifică totul, pentru că vor exista zile în care nu poți sau nu vrei să faci ceva. Dacă îți oferi mai multă flexibilitate, vei avea mai mult timp.

Prioritizarea.  Urmatorul pas constă în a scrie sarcinile în ordinea priorităților, începând de la cele mai importante. Prioritizarea se face pentru a ține minte datele diferitelor sarcini, proiecte, evenimente la care lucrezi.

Planificarea.  Nu trebuie să planifici fiecare minut din zi. Fă-ți un program rezonabil de care să poți fi sigur că îl poți respecta. Lasă-ți timp pentru pauze, socializare și alte activități care pot să apară.

Astfel, studenții au însușit cele 20 de reguli de aur ale managementului timpului, declanșând discuții aprinse și împărtășind metode, instrumente pentru planificarea eficientă a timpului. Concluzie: gestionarea eficientă a timpului contribuie la atingerea scopurilor!

Workshopul s-a încheiat cu maxima lui Benjamin Franklin: „Iubești viaţa? Atunci nu risipi timpul ca un nesăbuit, căci viața este făcută din timp!”

1 1 1

[av_gallery ids=’87120,87121,87122,87123,87124,87125,87126′ style=’big_thumb’ preview_size=’featured_large’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’featured_large’ columns=’7′ imagelink=’lightbox’ link_dest=” lightbox_text=’caption’ lazyload=’avia_lazyload’ html_lazy_loading=’disabled’ alb_description=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-n6eqdp’ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]

101 1

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU