Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Managementul datelor: de la informarea corectă la alegerea perfectă

Studenții de la ciclurile I-Licență șI II-Master, Facultatea Electronică și Telecomunicații au avut prilejul de a participa online la un al doilea workshop internațional  dedicat, condus de Gheorghi GUZUN, conf. univ., dr. în domeniul Sisteme Informaționale, Inteligență Artificială și Managementul Datelor, Universitatea de Stat din California (SUA), campusul din San Jose (San Jose State University),  Departamentul Computer Engineering.

Tema prezentată a fost „Managementul datelor”. Moderatorul workshopului, conf. univ., dr. Gheorghi GUZUN, a evidențiat că procesul de luare a deciziilor devine tot mai complex. Pentru a avea claritate în luarea deciziilor, trebuie să dispunem de acces la informația corectă, la momentul potrivit şi să înţelegem contextul, astfel încât să putem face cele mai bune alegeri. Pe de altă parte, structura datelor a devenit mai complicată, interdependenţa fiind maximă, iar luarea unei decizii poate influența întregul ciclu de viaţă a produsului.

Moderatorul workshop-ului a prezentat componentele esențiale ale unei platforme de gestiune a datelor tehnice și a invitat studenții să participe la discuții pe următoarele compartimente:

  • Compresie Bit-Vector
  • Compresie VAL
  • VAL-WAH: Câștig combinat
  • Compresie hibridă pentru vectori bit dens
  • Performanță de compresie hibridă, rezultate
  • Sistem de indexare și interogare

Workshopul  a captivat studenții și cadrele didactice prin multiple exemple a procesului de management a datelor.

Sincere mulțumiri dlui conf. univ., dr. Gheorghi GUZUN de la Universitatea de Stat din California (SUA), Departamentul de Computer Engineering, pentru buna organizare, informațiile utile și atmosfera  deosebită a acestui workshop.

Prezentare_Managementul datelor_Gheorghi GUZUN

 

10 5

 

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI